Zincir marketlere yeni yasaklar geliyor: Yalnızca bakkallar satacak

Bendevi Palandöken, "Zincir marketlerde sigara ve ekmek satılmayacak. Bu ürünleri yalnızca bakkallar satabilecek." dedi.

EKONOMİ 09.01.2022, 18:57
Zincir marketlere yeni yasaklar geliyor: Yalnızca bakkallar satacak

TESK Genel Başkanı Palandöken, bakkalların problemleri ile ilgili faaliyet yürüttüklerini ve husus hakkındaki yasa teklifinin TBMM'de olduğunu söyleyerek, “Zincir marketlerde sigara ve ekmek satılmayacak. Bu ürünleri yalnızca bakkallar satabilecek.” sözlerini sarf etti.

"Sigara ve ekmek satamayacaklar"

Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'nın düzenlediği etkinlikte konuşma yapan Palandöken, bakkalların maruz kaldıkları problemler ile ilgili faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Palandöken, bakkalların isteklerini karşılamak ve problemlerini gündeme getirmek için gayret sarf ettiklerine işaret ederek, “Devlet yetkilileriyle konuşup, bu meseleler ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Biliyorsunuz ki buna ilişkin yasa TBMM'de. Zincir marketler sigara ve ekmek satışı yapamayacak. Bahse konu ürünleri yalnızca bakkallar satabilecek. Çalışma saatleri senelerdir dile getirdiğimiz bir şey fakat ne yazık ki pazar günleri zincir marketler ve alışveriş merkezlerinin açılmaması ile ilgili problemin çözülmemesinin sebebi bu işi yapan kişilerin tamamının ticaretten men edilmesi gibi bir şeydir. Ben salgın döneminde de zincir marketlerin diğer ürünleri satmamasını sağlayan bir arkadaşınızım.” diye konuştu.

Yorumlar (0)