Zincir marketlere stokçuluk ve fahiş fiyat cezası!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen denetimlerde, stokçuluk ve fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere 56.602.168,50 TL idari para cezası verildi.

EKONOMİ 18.11.2022, 12:05 19.11.2022, 08:43
Zincir marketlere stokçuluk ve fahiş fiyat cezası!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 7’nci toplantısı yapıldı. 

Zincir marketler de listede

Ticaret Bakanlığı’ndan gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun 2022’nin 7’nci toplantısında, tüketicilerimizin temel ihtiyaçları kapsamında yer alan yumurta, makarna, süt, yoğurt gibi gıda ürünleri ile sabun, deterjan gibi temizlik maddeleri ve bunun gibi ürünlerde yaşanan fiyat artışlarının tespiti için ulusal ve yerel anlamda faaliyet gösteren zincir marketler ile diğer işletmelere ilişkin olarak Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen denetim sonuçları görüşülmüştür. Bu kapsamda; stokçuluk ve fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen ulusal marketlerin de aralarında yer aldığı 21 işletmeye toplam 9.403.237,50 Türk Lirası para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Kamunun haricinde tüketici ve özel sektör temsilcilerinin de bulunduğu Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, tedarik zincirinde serbest piyasa şartlarının düzenli ve sağlıklı işlemesine katkı sağlamayı ve tüketicilerimizi korumayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, pandeminin başlangıcından bu yana süt ürünlerinden tahıl ürünlerine, mamasından bebek bezine ve temizlik ürünlerine, ekmekten meyve sebzeye, yangın ekipmanlarından KDV indirimlerine, araç stokçuluğundan elektronik pazar yerlerine varıncaya kadar binlerce ürün ve işletme denetlenmiştir.”

56 milyon TL ceza

Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Bugüne kadar gerçekleştirilen denetimlerde, stokçuluk ve fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere 56.602.168,50 TL idari para cezası uygulanmıştır. Stokçuluk ve fahiş fiyat artışı denetimlerine ara vermeden devam edilmektedir."

Yorumlar (0)