Zincir mağazalara yeni kural

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, perakende ticarette uygulanacak olan ilke ve kurallara ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı. Buna göre, 200'ü aşkın şubesi olan zincir mağazalar tarafından satılan ürünlere dair veriler Ticaret Bakanlığı'nın sistemine gönderilecek.

EKONOMİ 07.12.2022, 01:10
Zincir mağazalara yeni kural

Ticaret Bakanlığı tarafından, 6ps.me, 'Perakende Ticarette Uygulanacak Kural ve İlkeler Hakkında Yönetmelik' üzerinde gerçekleştirilen düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zincir marketlere yönelik olarak yapılan düzenleme doğrultusunda, şube sayısı 200'ü aşkın olan zincir mağazalar, sattıkları ürünler ve şubelerine dair verileri Ticaret Bakanlığı'nın sisteme iletmekle yükümlü olacak.



"Vatandaşlarla paylaşılabilir"

Bahse konu yönetmelikte, şu ifadelere yer verildi:

"Perakende ticaretin sürdürülebilir ve etkin rekabet koşullarına göre yapılmasına yönelik olarak politikaların geliştirilmesi, vatandaşların aydınlatılması ve tüketicilerin fiyat karşılaştırması yapabilmesine olanak sağlanması maksadıyla, gıda perakende sektöründeki hızlı tüketim mallarının satışını yapan ve şube sayısı 200'ü aşkın olan zincir mağazalar, satışa çıkardıkları ürünler ile şubelerine dair verileri Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen sisteme göndermekle yükümlüdür. Bahse konu veriler ilgili kuruluş, kurum ve vatandaşlarla paylaşılabilir. Veri aktarımının esas ve usulleri Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenerek ilgili mağazalara bildirilir."

Yorumlar (0)