Yurt içi piyasaların gözü enflasyon verilerinde

Geçen haftayı ‘Paskalya’ tatili nedeniyle sakin bir görünüm izleyen ABD ve Avrupa piyasalarının etkisiyle olumlu havaya bürünen Borsa İstanbul, bugün açıklanacak enflasyon rakamlarını bekliyor. 

EKONOMİ 05.04.2021, 10:04 05.04.2021, 13:10
Yurt içi piyasaların gözü enflasyon verilerinde

Nisan ayına pozitif başlayan küresel piyasaların etkisiyle, olumlu gelişmelerin yaşandığı yurt içi piyasalar bugün gözünü açıklanacak olan enflasyon verilerine odaklandı.

Açıklanan İmalat sanayi endeksi (PMI) oranları ile küresel ve yurt içi piyasalarda ihracat rakamlarının pozitif yönde hareket etmesi, olumlu bir havanın oluşmasını sağladı.

Belirleyici etki

Ekonomi reform paketinin de ana gayesi olan enflasyon verilerinin aşağı doğru çekilmesi hedefi, piyasalar üzerinde belirleyici etkisi olacak.

Uzmanlar, TÜFE’nin mart ayı bazında yüzde 1,09 dolaylarında pozitif hareket edebileceğini öngörüyor. Mart ayı beklentilerinin artmasıyla uzmanlar, yıllık enflasyon oranlarının da yüzde 16,21 dolaylarına çıkmasını öngörüyor.

BIST yükseldi

Geçtiğimiz hafta pozitif ayrışan Borsa İstanbul, 3,30 yüzdesiyle yukarı yönlü hareket etmişti. ‘Paskalya’ tatilinde olan ABD ve Avrupa borsaları sakin bir seyir izlerken, Borsa İstanbul, 1.430,19 seviyesine çıkmıştı.

Dolar / TL 8,1961

Geçtiğimiz haftayı 8,1904 civarından kapatan dolar/TL, güne 8,1961’te işlem görerek başladı.

Yorumlar (0)