Yurt dışına çıkacaklar dikkat!

Eski 15 liralık yurt dışı çıkış harç pulunun 50 liralık yeni pullarla değişimi için son gün 31 Ekim olarak belirlendi. Elinde eski basım pulları bulunanlar 31 Ekim gününe kadar 35 TL fark ödeyerek yeni basım pullarını alabilecekler.

EKONOMİ 05.10.2019, 11:36 06.10.2019, 12:17
Yurt dışına çıkacaklar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yurt dışı çıkış harç puluna dair yapılan açıklamada, 19 Temmuz günü yurt dışı çıkış harç pulu bedelinin 15 liradan 50 liraya çıkarıldığı hatırlatıldı.

15 liralık eski yurt dışı çıkış harç puluna sahip olan vatandaşların aradaki fark olan 35 lirayı ödeyerek yeni basım pullarını alabilecekleri bildirilen duyuruda, şu ifadeler kullanıldı:

"Eski tip yapışkanlı yurt dışı çıkış harç pullarının değişimi hakkında bakanlığımıza ulaşan bilgilerde; kurum ve kuruluşlar ile kişilerce toplu olarak alınan harç pullarının belirlenen değişim süresi içerisinde muhtelif nedenlerle değiştirilemediği ve bu nedenle mağduriyet yaşandığı bildirilmektedir. Mağduriyetin önlenmesi açısından söz konusu eski tip yapışkanlı yurt dışı çıkış harç pullarının yeni harç pulları ile değişim süresi 31 Ekim mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır."

Daha önce ağustos ve eylül sonu olarak duyurulan değişim süresi, böylece 3'üncü defa uzatılmış oldu.

Makinelerden alınan pul adedi 43 bini aştı

Alınan bilgiye göre, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında hizmete sunulan yurt dışı çıkış harç pulu makineleri için pilot uygulama sürüyor.

14 Eylül günü başlayan pilot uygulamadan bugüne makinelerden alınan pul adedi 43 bini aştı. İşlemlerin yüzde 40'ı kredi kartıyla yapıldı. Söz konusu işlemler, temassız kredi kartı ile ortalama 10 saniye, para üstü gerektirmeyen nakit alımlarda ortalama 20 saniye, para üstü gerektiren alımlarda ortalama 30 saniye, kredi kartıyla şifreli işlemlerde de ortalama 40 saniyede gerçekleştirildi.

Yıpranmış paralar iade ediliyor

Makine, güvenlik ögelerinin kaybolmasıu durumunda aşırı eskimiş, yırtılmış, yıpranmış, yapıştırılmış ve yıkanmış paraları iade ediyor. Yıpranmış ve eskimiş bankamatik ve kredi kartları ise güvenlik standartlarını taşımaması sebebiyle bankacılık sistemi tarafından kabul edilmiyor.

Yorumlar (0)