Yörsan'ın iflas talebi kabul edildi!

56 senelik Yörsan'ın iflas isteği kabul edildi. Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına işaret ederek, bu iflasa tepki gösterdi.

EKONOMİ 10.07.2020, 15:22 10.07.2020, 15:33
Yörsan'ın iflas talebi kabul edildi!

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde faaliyet yürüten Yörsan, geçen sene maddi nedenlerden sıkıntıya düşmüş, süt ve süt ürünleri üretiminin vazgeçilmezi olan şirkete kayyum ataması gerçekleştirilmişti. 

Sıkıntılı dönemi bir türlü atlatmayı başaramayan şirket, en sonunda iflasını istedi. 

Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 56 senelik şirketin iflas isteği onaylandı. Söz konusu davada Yörsan yetkililerinin yanından üretici birliklerinin temsilcileri de yer aldı.

Yörsan nasıl kuruldu?

Yörsan, 1964 senesinde İzzettin, Sebahattin ve Şerafettin Yörük tarafından kuruldu.

Ankara'da ilk olarak "Yörükler Limited Şirket" ismiyle faaliyete geçen şirket, zeytin üretmeye başladı. 1970 senesinde ise peynir üretmeye başladı. 1975 senesinde şirketin iş hacmi, Maltepe'de buzhane satın alınması üzerine iyice büyüdü.

Şirket, 1979 senesinde Susurluk'ta bir mandıra satın aldı. Fabrika da 1984 senesinde Susurluk'ta çalışmaya başladı. Aynı zamanda Yörsan A.Ş kuruldu.

İlk defa 1985 senesinde kültür peynirciliği ile pastörize süt üretimine adım atan şirket, 1996 senesinden sonra bayilik sistemi ile hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. 

Susurluk'ta 1999 senesinde yeni bir fabrika kurulurken, söz konusu fabrika 2002 senesinde hizmet vermeye başladı. 

Yörsan'ın yüzde 80 hissesinin satışı ise 2013 senesinde Dubaili Abraaj Capital'e gerçekleşti. Şirketin Susurluk'ta kendi ismini verdiği geniş bir dinlenme tesisi de mevcut. 

Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına da atıfta bulunarak, Yörsan'ın iflasına ilişkin paylaşımlarda bulundular. Açıklanan son rakamlara göre, 2020 yılının Nisan ayında işsizlik oranı, 2019 yılının Nisan ayına göre 0,2 puan gerileyerek yüzde 12,8 oldu.

İşte o paylaşımlardan bazıları...

Yorumlar (0)