Yoksullukla mücadeleye Nobel!

Nobel ekonomi ödülü, yoksullukla mücadele çalışmalarına verildi. 

EKONOMİ 19.10.2019, 11:56 19.10.2019, 12:17
Yoksullukla mücadeleye Nobel!

Esther Duflo, Abhijit Banerjee ve Michael Kremer, küresel yoksullukla mücadele çalışmalarıyla dikkatleri çekiyordu. ALJ Holding'e göre, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) faaliyet gösteren Jameel Topluuluğu ie birlikte oluşturulan Abdul Latif Jameel Yoksullukla Mücadele Programı'nın (J-PAL) yöneticileri Nobel Ekonomi ödülünü aldı.

Esther Duflo ve Abhijit Banerjee, Abdul Latif Jameel Yoksullukla Mücadele Programı (J-PAL) kurumunun kurucuları olmakla beraber ve eş başkanı olarak çalışmalar yaptı. Michael Kremer ise J-PAL’ın kurumun ilk araştırmacılarından biri olarak yoksullukla mücadele çalışmalarında yer aldı.

Esther Duflo, Nobel Ekonomi ödülünü kazanan en genç kişi olurken, aynı zamanda bu ödülü alan ikinci kadın unvanına da sahip oldu.

J-PAL neler yapıyor?

Jameel topluluğu, küresel çapta hayırseverlik çalışmalarını devam ettiriyor ve kurucusu olduğu J-PAL’ı 2005 yılından beri destekliyor. J-PAL, sağlık, eğitim, gençlerin istihdamı ile ilgili sorunlarla birlikte finansal katılım da dahil olmak üzere, yoksulluğun temel nedenlerini ele alarak bununla mücadele etmeyi amaçlıyor. J-PAL yedi ofise, 400 üzerinde çalışana ve 180'den fazla araştırmacıya sahip. Kurulduğu günden bugüne 400 milyondan fazla insanın hayatına dokundu.

Yorumlar (0)