Yıl sonuna kadar hangi kurum kaç personel alacak?

Kamu, 2020 yılında çeşitli kadrolara 60 bin kişi alınacağını duyurdu. Bu yıl sonuna kadar da personel alımlarına devam edileceği bildirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, en çok alımı yapan kurum olacak.

EKONOMİ 01.12.2019, 09:50
Yıl sonuna kadar hangi kurum kaç personel alacak?

Kamuya personel alımında 2020 yılında sınırlandırma olacak. Cumhurbaşkanlığı Programına göre, 2020 yılında kamuya personel girişi 60 bin ile sınırlandırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, gelecek sene kamuya alınacak yeni personel sayısına ilişkin, "2020’de kamuya 60 bin yeni personel alınması öngörüsü yapıldı ama ihtiyaçlar çerçevesinde yıl içinde bu hususta gerekli çalışmalar ayrıca yapılacaktır." ifadesini kullanmıştı. 

Kamu, 2019 yılının son ayına girerken personel alımına devam ediyor. Alımlar, yıl sonuna kadar sürecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, en çok alımı yapan kurum olacak.

Bakanlığın, temizlik görevlisinden çocuk bakıcısına, hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmetinden güvenlik görevlisine, bakım onarım hizmetine kadar birçok alanda sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere belirsiz süreli 1.000 sürekli işçi alacağı bildirildi. Alımlar, İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) üzerinden yapılacak. Adaylar, İŞKUR’un yayımlanan listesinden yalnızca bir işyeri ve bir meslek koluna başvuruda bulunabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı da yıl sonuna kadar yeni eleman alacak. Diyanet'in, rehberlik, psikolojik danışmanlık alanında görevlendirilecek açıktan 60 öğretmen alımı yapacağı duyuruldu. Söz konusu alım için boş kadro sayısının 3 katı kadar aday çağrılacak. Başvurular ise 4 Aralık günü başlayacak, 17 Aralık günü sona erecek.

Dışişleri Bakanlığının da İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça, Çince, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Yunanca dilleri için mütercim unvanlı toplam 30 kişi istihdam edeceği bildirildi. 

İşte yıl sonuna kadar alım yapacak kurumlar...

  • Diyanet İşleri Başkanlığı, 60 öğretmen.
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 120 bilişim uzman yardımcısı.
  • Türkiye Taşkömürü Kurumu, 45 sözleşmeli statüde mühendis.
  • Nükleer Düzenleme Kurumu, 40 nükleer düzenleme uzman yardımcısı.
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 devlet memuru.
  • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalar yeminli murakıp yardımcısı kadrosu için 50, bankacılık uzman yardımcısı kadrosu için 75 kişi.
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 25 maden ve petrol uzman yardımcısı.
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1.000 sürekli işçi.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı, 9 sözleşmeli bilişim personeli.
  • Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, 10 kişi.
Yorumlar (0)