Yetki belgeniz yoksa emlakçılık yasak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı son açıklamada, yetki belgesine sahip olmayan işletmelerin emlakçılık ile uğraşamayacağını ifade etti. 

EKONOMİ 14.10.2020, 11:05
Yetki belgeniz yoksa emlakçılık yasak!

Yetki belgesine sahip olmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak.

Konuya ilişkin açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Pekcan, Taşınmaz Ticareti Düzenlemesine ilişkin yeni gelişmeyi duyurdu. 

Pekcan, emlakçılık düzenlemesi ile haksız rekabete son verilmesini, hizmet niteliğinin artırılmasını ve kayıt dışı faaliyetlerin engellenmesini hedeflediklerini bildirdi. 

Yetki belgesi olmayan işletmelerin emlakçılık ile uğraşamayacağını kaydeden Pekcan, söz konusu belgeye sahip olmayanların ilan sitelerinde üyelik oluşturamayacaklarını ifade etti. 

Pekcan, kiracılardan "bir aylık kira ücreti" şeklinde tahsil edilen hizmet bedeli üst sınırının sıkı bir şekilde denetleneceğini kaydetti.

Emlak alım satımına aracılık edilmesi kapsamında tahsil edilen hizmet bedeli üst sınırının da (yüzde 4) ciddi bir şekilde kontrol edileceğini belirten Pekcan, insanlardan söz konusu sınırları geçecek şekilde hizmet bedeli alan emlakçılara gereken idari yaptırımların uygulanacağı ifade edildi. 

Pekcan'ın paylaşımında yer verdiği görselde, en az 100 saat mesleki eğitim görmeyenlerin yanı sıra mesleki tecrübesi olmayanların emlak işletmesi kuramayacakları bildirildi. 

Öte yandan, internet sitelerinde yer alan taşınmaz ilanlarında vatandaşları aldatıcı herhangi bir bilginin kullanılamayacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)