Yeşil erik, çeyrek altın ile yarışıyor

Ülkemizde geçtiğimiz günlerde hasadına başlanan erik, manav tezgahlarında yerini almaya başlarken, fiyatı ise çeyrek altın ile yarışıyor.

EKONOMİ 27.02.2021, 20:38 28.02.2021, 14:26
Yeşil erik, çeyrek altın ile yarışıyor

İzmir’de yaklaşık olarak 350 çeşit dondurulmuş ve taze meyve sebze ile tezgahını süsleyen manav Nizami Buran, geçtiğimiz hafta ilk hasadı gerçekleştirilen eriği de herkesten evvel satışa sundu. Mersin’de yetiştirilip hasadı yapıldıktan sonra 70 gramlık paketler halinde satışa çıkan erikler, manav tezgahında paketi 50 TL'den alıcı buluyor.



"700 lira ile bin lira arasında"

Kilogramı 720 TL'den satılan eriğin fiyatı, Türkiye'de ortalama 700 TL'den alıcı bulan çeyrek altını da geçerken, havaların ısınmasının ardından fiyatların da normal bir seviyeye inmesi bekleniyor.

Yerli eriğin ülke piyasasına giriş yaptığını dile getiren manav Nizami Buran, “İlk mahsulü piyasaya sunduk. Yeni çıktığı ve ender bulunduğu için kilogramı 700 lira ile bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Bunlar yerli ürün. İthal edilen eriklerin tadında sıkıntı olabiliyor, kabuğu da bir hayli kalın oluyor. Yerli eriğimizin aroması çok daha güzel ve su miktarı da ithal eriğe göre daha fazla olur. Havalar güzelleştikçe, fiyatlar da düşecektir. An itibarıyla talep çok, mal da az olduğu için fiyatlar normal olarak yüksek.” şeklinde konuştu.







Yorumlar (0)