Yerli ürün kullanma çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli ürün kullanmanın üreticiye ve ekonomiye desteğinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

EKONOMİ 06.10.2019, 17:24
Yerli ürün kullanma çağrısı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken yazılı bir açıklama yaptı. Yerli ürün kullanımının etkilerinin önemli olduğunu vurgulayan açıklamada Palandöken, üreticilerin korunması için zaruri önlemler alınması gerektiğini savundu.

Palandöken, biber, domates ve fasulye gibi ürünlerdeki üretimin bol olmasına rağmen, salça ithalinin yapımasının üreticiye büyük zarar verdiğini belirtti. Yerli üretimin öneminin altını çizen genel başkan, "İthalat izinleri verilirken ince elenip sık dokunmalı. Yerli üreticiyi korumak adına bunu yapmak herkes için milli görev olmalı. Domates gibi ürünlerde, çiftçimizin elinde ürünlerin kalarak perişan olmaması için ithalat izinleri, ihtiyaca göre olmalı. Tarımda kendi kendimize yettiğimiz konuma tekrar gelmemiz için çiftçimizi, tarım alanlarımızı ve tarım ürünlerimizi korumamız gerekiyor." ifadelerinde bulundu.

Yorumlar (0)