Yerli hamsi kendini gösterdi: Fiyatı gören kaçıyor

Uzun bir süredir denizden çıkmayan hamsi balığı, bugünlerde tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu 50 lira olan hamsiye yurttaşlar fazla ilgi göstermedi.

EKONOMİ 17.01.2022, 19:48 18.01.2022, 16:14
Yerli hamsi kendini gösterdi: Fiyatı gören kaçıyor

Karadeniz'de hamsinin az olması, Ordu’daki balıkçı tezgahlarının fiyat etiketlerine de yansıdı. Hamsinin kilogram fiyatı 50 liraya kadar yükselirken, tezgahlara gelen yurttaşlar ise etiketi görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.

"Fiyatı gören gidiyor"

Balıkçılar, fiyatları gören hemen herkesin kendilerine tepki gösterdiğini dile getirerek, “Balık gerçekten de pahalı. Fiyatı gören hemen herkes gidiyor. Denizde az olduğu için hamsi bulmak bir hayli zor. Kilogramı 50 lira olmasından dolayı bizler de şikayetçiyiz ancak hamsi adeta yok denecek kadar az. Bu sebeple de fiyatı 50 lirayı gördü." sözlerini sarf ettiler.

"Balığın tadı damağımızda kalıyor..."

Denizlerde av sezonun başlamasıyla birlikte tezgahlar balıkla dolup taşmıştı fakat Fatsa’daki tezgahlarda yerli hamsinin kilogram fiyatı 50 liraya kadar yükseldi. Yerli hamsinin kilogram fiyatının 50 lira olmasına hiçbir anlam veremediğini belirten Eda Aydın, “Hamsinin az olmasını anlıyoruz ama fiyatının bu denli yüksek olmasını anlayabilmiş değiliz. 50 lira, hamsi için çok büyük bir rakam. Balıkçı esnafını da suçlamıyoruz fakat balığın tadı artık damağımızda kalıyor. Sofralarımıza balık koyamıyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)