Yeni bir kripto borsa vakası mı? BtcTurk'ün kapıları 12 saat sonra açıldı

Türkiye’nin ileri gelen kripto para borsalarından biri olan BtcTurk’te dün akşam başlayan erişim sıkıntısı kısmen çözülmüş durumda. Yatırımcılar bu durumun yeni bir kripto borsa hezimeti olmasından yana şüphe duyarken şirket sahipleri ise sorunun servis sağlayıcısından kaynaklı teknik bir arıza olduğunu dile getirdi. 

EKONOMİ 24.01.2022, 12:24 24.01.2022, 12:30
Yeni bir kripto borsa vakası mı? BtcTurk'ün kapıları 12 saat sonra açıldı

Kripto para yatırımının revaçta olduğu dönemde Türkiye merkezli olarak kurulan BtcTurk, yüz binlerce yatırımcının elektronik yatırım aracı olmaya devam ederken yatırımcıların yüzüne ilk kez kapıyı kapattı. Dün akşam başlayan giriş sorunu 12 saatten uzun süredir devam ederken kripto para paydaşlarının akıllarında soru işaretleri oluşmaya devam ediyor. 

Yeni bir vurgun mu yapıldı? 

Yatırıcımlar, BtcTurk üzerinden yeni bir vurgun yapılıp yapılmadığını merak ederken vatandaşların tedirginlikleri de sosyal medya üzerinden yayılmaya devam ediyor. Öte yandan firma, servis sağlayıcısı Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık yaşandığını ifade etti.  

Yaşananların yeni bir tür vurgun olmadığını aktaran şirkete yakın kaynaklar, sorunun en kısa sürede çözüleceğini kaydetti.  



Kullanıcılar artık siteye girebiliyor 

Yaşanan yarım günlük kesintinin ardından bugün öğle saatlerinde yatırımcılardan bazıları siteye girmeye başladı. Bakiyelerini görebilen vatandaşların aktardığına göre herhangi bir eksilme söz konusu değil. Ancak şirketten sağlanan bilgiye göre bazı işlemler site ve mobil uygulama üzerinden hala gerçekleştirilemiyor. 

“Endişelenecek bir durum yok” 

Zamanla tüm işlemlerin gerçekleştirilebilir hale geleceğini aktaran şirket yönetimi, gelişmelerin sosyal medya üzerinden dile getirileceğini kaydetti. BtcTurk kurucusu Kerem Tibuk ise sosyal medya hesabı üzerinden “Bu tip durumlarda CEO’nun açıklama yapmaması yatırımcıları tedirgin eder. Herkes şu anda sorular soruyor. Cevap verip yatırımcıları telkin etmek gerekiyor.” şeklinde paylaşım yapan bir yatırımcı nezdinde tüm yatırımcılar için şu açıklamalarda bulundu: “Microsoft kaynaklı bir sorun var. Arkadaşlarımız çözüm için uğraşıyor. Çözüm biraz zaman alabilir.” 

Sorun hakkında şu anda Azure mühendisleri ve BtcTurk teknik ekibinin çalıştığı biliniyor. 

503 hatası nedir? 

BtcTurk sitesine ve mobil uygulamasına girmek isteyen vatandaşlar 503 hata kodu ile karşılaşıyor. HTTP hata kodlarından biri olan 503, internet sunucusunun geçici olarak mevcut olmadığı anlamına geliyor. 

Yorumlar (0)