Yemek kartlarında önemli değişiklik: Market alışverişinde kullanan herkesi ilgilendiriyor!

Bugünün Resmi Gazete'de yayımlanan sayısının ardından yemek kartlarının artık marketlerde kullanılıp kullanılmayacağı konusu merak edilmeye başlandı. Kullanıcılar kafalardaki sorular üzerine arama motorları üzerinden sıklıkla araştırma yapıyor. Yeni açıklamaya göre yemek ödemeleri 2023 yılında 51 TL'den 110 TL'ye yükseltilecek. Peki yemek kartı marketlerde geçerli olacak mı? İşte detaylar...

EKONOMİ 14.12.2022, 13:29
Yemek kartlarında önemli değişiklik: Market alışverişinde kullanan herkesi ilgilendiriyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamaya göre yemek kartı uygulaması yeni yılın ilk günü itibarıyla zorunluluk olmayacak. Yayımlanmış olan bilgilere göre, nakdi olarak işveren yemek parasını hesaplara aktarabilecek. Bununla beraber eğer isterse işveren yemek kartı uygulamasına devam edebilecek. Peki yemek kartı marketlerde kullanılabilecek mi? İşte konuya ilişkin merak edilen sorunun yanıtı.

Yeni yılda yemek kartı marketlerde kullanılabilecek mi?

Yemek kartı 2023 yılının ilk gününden itibaren marketlerde kullanılamayacak.

Artık yeni düzenlemeyle yemek kuponları, yemek çekleri ve yemek kartlarına yüklenen yemek ücretlerinin yalnızca yemek yenilmesi maksatlı kullanılması gerekecek.

1 Aralık tarihinden itibaren çalışanlar kartlarındaki paraları yalnızca yemek yemek maksadıyla kullanabilecek. Market alışverişi veyahut bir başka sebeple kullanamayacak. Eğer kullanırsa, işveren, ödemiş olduğu tutarı sigorta priminden istisna tutamayacak ve vergisini verecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı

2022 senesinin yeniden değerleme oranı %122,93 olarak açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı nakit olarak ödenmiş olan yemek bedelinin vergiden istisna tutulacağı bilgisini paylaşmıştı.

Yapılan düzenlemenin ayrıntıları da belli oldu. Artık yemek bedelinin en az asgari ücrete ek olarak verilmesi gerekirken, işveren 51 TL'nin üstündeki yemek bedeli için geçen tutar kadar vergi verecek.

Bununla birlikte iş yerinde yemek vermek isteyen işverenler için yemek kartı, yemek kuponu, yemek çeki gibi ödeme sistemleri devreye alınacak.

Yorumlar (0)