Yatırımda yükselen trend: tasarrufa dayalı finans modeli 

Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman, "Tasarrufa dayalı finansman sektörü 2019 sonunda 18 milyar TL olacak." dedi.

EKONOMİ 31.10.2019, 17:26 31.10.2019, 17:47
Yatırımda yükselen trend: tasarrufa dayalı finans modeli 

Tasarrufa dayalı finansman sağlayan sektörün cirosu 2019 yılı sonunda 18 milyar TL'ye ulaşacak, 4 yılın sonunda da 60 milyar TL bandına kadar ulaşabilecek. 

Tasarruf AŞ, bireylere sıfır faizli ürün ve hizmetler sunan bir  finans şirketi,  31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nde tanıtımını yaptı. Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman, Tasarruf AŞ'nin gelecek planları ve müşterilerine sunduğu hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda konuştu. Narman’ın konuşmasına göre, tasarrufa dayalı finansman modeliyle sahiplenilen ev oranının 2023 itibarıyla Türkiye’de satılan konutların yaklaşık yüzde 20’sine karşılık gelecek. Narman, tasarrufa dayalı finans modelinin ABD, Almanya ve İngiltere'de de uygulandığının altını çizdi. Dünya geneline bakıldığında geleneksel finans sistemince yapılan konut ve araç finansmanı ürünlerinin yetersiz kaldığını ve risk algısının çok yüksek olarak görüldüğünü vurguladı. Dolayısıyla, gelişmekte olan ülkelerde maliyetlerin yükseldiğini belirtti. Narman’a göre, bu durum, konut ihtiyacı olan veya taşınmaza yatırım yapmak isteyenlerin finansmana ulaşımını zorlaştırıyor ve  konut problemine sürdürülebilir çözümü engelliyor.

Büyüyen sektör

Narman, tasarrufa dayalı finansman sağlayan sektörün her geçen gün daha da büyüdüğünü duyurduktan sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Sektörün 2016'daki cirosu 2 milyar TL iken, 2017'de 3,5 milyar TL, 2018'de 7 milyar TL, 2019'un ilk 9 ayında ise 13 milyar TL'yi şimdiden geçmiş durumda. 2019 kapanışı olarak da 18 milyar TL ciro beklenmektedir. Sektörün cirosu bu haliyle 2. yılın sonunda 40 milyar TL 4. yılın sonunda ise 60 milyar TL bandına gelecektir."

Hedef 60 şube

Narman, Tasarruf AŞ'nin 11 şubesi ve 100 çalışanı olduğunu anlattı, hedeflerinin gelecek yıl 60 şubeye ulaşmak olduğunu belirtti.

Tasarruf uzmanları ile online görüşme

Narman, web sitesinden canlı bir şekilde tasarruf uzmanları ile online görüşme fırsatı başlattıklarını bildirdi. İnsanların güvenine ulaşmak için güvenilir ve faizsiz bir iş modeli sunduklarını,  insanlar tasarruf ettikleri sürece büyük fedakarlıklara gerek kalmayacağını duyurdu. Narman’a göre her birey tasarruf ederek hayallerindeki ev ve arabaya sahip olabilecek.

Her haneye dokunabilecek hizmetler

Tasarruf AŞ Genel Müdürü Eda Yazıcı Belgen ise her haneye dokunabilecek ve fark yaratacak hizmetler sunduklarını anlattı.

Belgen, faiz yükünün olmaması ve çok alternatifli taksit seçenekleri ile Tasarruf AŞ'nin büyük avantaj sunduğunu söyledi.  Öncelikle kişilerin para biriktirdikleri sürede 'paramız ne olacak' düşüncesinin kişileri endişeye sevk ettiğini belirten Belgen,  Tasarruf AŞ’nin de tam bu noktada HDI Sigorta ile kişilerin paralarını güvence altına aldığını ifade etti.  Ayrıca, güvenin yatırım için çok hayati bir konu olduğunu vurgulayarak, siber güvenlik ve teknoloji konusunda da Turkcell ile iş birliği yaptıklarını duyurdu.

Yorumlar (0)