"Yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor"

EKONOMİ 21.10.2019, 17:37 21.10.2019, 20:39
"Yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor"

TBB Yönetim Kurulu (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın yatırımcıların Türkiye ekonomisinin uzun vadeli performansına güven duyduklarını açıkladı.

TBB yaptığı açıklamada, TBB Başkanı Aydın'ın, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları esnasında bankacılık sektörünü temsilen bir resepsiyon verdiğini belirtti.

Hüseyin Aydın, açıklamada görüşlerine yer verdi ve düzenledikleri resepsiyonda, uluslararası para ve sermaye yatırımlarına yön veren, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirlik ilişkisi içinde oldukları bankacılarla bir araya geldiklerini belirtti. 

Aydın, yatırımcıların, ekonomideki olumlu gelişmelerin farkında olduğunu belirtti. Ardından, yatırımcıların beklentilerinin olumlu yönde ilerlediğini ve ilgilerinin daha yüksek olduğuna dikkat çekti. 

Hüseyin Aydın, yatırımcıların, bir yıl önce, gelişmekte olan ülkeler grubu arasında Türkiye'nin performansının düşük olarak görüldüğünü ancak geçtiğimiz son bir yılda performansının olumlu bulunduğunu belirtti. Öte yandan, Aydın, yatırımcıların, makroiktisadi göstergelerin ciddi iyileşme seyrinde olduklarını belirtti.

Yorumlar (0)