Yatırım gurusu Mobius: Türkiye yatırım radarında

Dünyada ekonomistler arasında yatırım gurusu olarak anılan ve Mobius Capital Partners Kurucusu olan Mark Mobius, açıklanan ekonomi reformuna ilişkin, “Kesinlikle reformlar çok önemli ve zamanlama çok yerinde” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 13.03.2021, 13:28 14.03.2021, 12:29
Yatırım gurusu Mobius: Türkiye yatırım radarında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye’nin ekonomik reform paketini değerlendiren Mark Mobius, bir taraftan da Türkiye için yatırım tavsiyesi geldi. 

Türkiye’nin ekonomik reformları gerçekleştirmek için doğru zamanda hareket geçtiğini belirten 84 yaşındaki Amerikalı yatırımcı Mobius, Türkiye’de yatırım fırsatlarının radarında olduğunu ifade etti.

‘Küresel büyüme iyileşecek’

Korona virüs aşılarının piyasalara sürüldükçe ekonomik açıdan dünyanın daha da rahatlayacağını vurgulayan Mobius, 2021 yılında küresel ekonomik büyümenin yeniden canlanacağını vurguladı.

ABD’nin çiçeği burnunda Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık yardım paketini onayladığını vurgulayan Mobius, küresel büyümenin iyileşeceğine dair umutlar verdi. 

‘Türkiye’de fırsatların olacağını düşünüyorum’

Türkiye’nin yeni yılda ekonomik görünümünün yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Amerikalı yatırımcı Mobius, Türkiye için fırsatlar olacağını belirtti.

Durağan bir pozisyon ile büyümenin gerçekleştirilemeyeceğini ifade eden Mobius, “Değişimle, inovasyonla ve reformlarla büyürsünüz. Büyümenin anahtarı da reform programıdır” dedi.

Türkiye’de Mobius’un radarındaki alan

Öte yandan Mobius, Türkiye’de ilgilendiği yatırım alanlarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de, ihraç edilebilen yazılımlar konusunda mesai harcayan uğraşan şirketlere odaklanıyoruz.”
 

Yorumlar (0)