Y kuşağındaki yüksek gelirliler bile sonsuza kadar çalışmaktan korkuyor

Yüksek gelir grubunda bulunan ve 30-34 yaşındaki Y kuşağı bireyleri sonsuza kadar çalışmaktan korkuyor çünkü emeklilikleri için yeteri kadar tasarruf yapamayacağını düşünüyor.

EKONOMİ 06.10.2019, 12:21 06.10.2019, 23:43
Y kuşağındaki yüksek gelirliler bile sonsuza kadar çalışmaktan korkuyor

Bloomberg'in haberine göre, varlık danışmanlığı yapan şirket Spectrum Group tarafından bir araştırma yürütüldü. Araştırmada yüksek gelir grubunda bulunan, yani yıllık geliri bekârlar için 100 bin dolar ve evli ya da partneri olanlar için 150 bin dolar olan bireyler ekonomik gelecekleriyle ilgiliydi. Araştırma sonuçları Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yaşadığı en kötü ekonomik kriz olan 1929 Büyük Buhran'dan sonraki demografik durumu hakkında oldukça ilginç bulgular sunuyor.

"Orta" grup

Y kuşağı bireyleri şu anda 30-34 yaşlarında, yani üniversiteden mezun oldular, birçok sektörde iş bulamamaktan yakınıyorlar, malî durumların farkındalar ve bu durum için endişeleniyorlar. Sıkıntılı bir iş piyasasının hatıralarından yaralanan bu "orta" grup, genç ya da yaşlı akranlarına göre hoşlanmadıkları bir işte çalışmaya daha istekli.

Bir başka bulgu ise, ABD ekonomisi iyileşmeye başladığında üniversite eğitimlerini tamamlayan 29 yaşından küçük yüksek gelirli Y kuşağı bireyleri, zevk aldıkları bir işte çalışmaya daha fazla istekliler ve sonsuza kadar çalışmak konuşunda çok fazla endişelenmiyorlar.

Önemli bulgular

Daha yaşlı yüksek gelir grubunda bulunan bireyler, tatmin edici bir işten ziyade, iyi maaşlı bir işte çalışmayı istiyor.

Y kuşağının üçte birinden fazlası, öğrenci kredileri konusunda yardımlarda bulunan şirketlerin kariyer kararlarını etkilediğini belirtiyor.

Araştırmadaki bireylerin dörtte biri ise, kendileri ya da eşleri emekliliğe hazır olmasa bile, emekli olmaya zorlanacağını düşünüyor.

İrem Çorum / Habernediyor.com

Yorumlar (0)