Volkswagen Türkiye yerine Slovakya'ya yöneldi!

Alman otomotiv devi Volkswagen'in (VW), Türkiye'de üretmeyi planladığı Passat modeli için Slovakya'ya yöneldiği ileri sürüldü.

EKONOMİ 29.10.2019, 13:21
Volkswagen Türkiye yerine Slovakya'ya yöneldi!

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Alman otomotiv basınından Automobilwoche'de bulunan bir haberde, Türkiye'de üretileceği tahmin edilen Passat için Volkswagen'in Slovakya'yı radarına aldığı öne sürüldü.

Şirket kaynaklarına dayandırılan haberde, Türkiye'de üretilmesi planlanan modellerin başında gelen Passat'ın, VW Touareg, Audi Q7, Seat Mii ve Skoda Citigo'nun da üretildiği Bratislava fabrikasında üretilmesinin gündeme alındığı bildirildi.  

Söz konusu haberde, Passat'ın üretimini Slovakya'ya kaydıracak Volkswagen'in, Skoda Karoq'un üretimini ise Türkiye'de gerçekleştireceği ifade ediliyor. 

Automobilwoche'ye göre, VolksWagen Yönetim Kurulu'nun bu hafta içi toplanarak yeni kuracağı fabrikası için nihai kararını açıklayacağı öngörülüyor. 

Ne olmuştu?

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik askerî harekâtı sebebiyle yeni fabrika için verilecek kararı ertelemiş olmasına rağmen yeni yer arayışı içinde olmadığını duyurmuştu.

Volkswagen Yönetim Kurulu'nun üretimden sorumlu üyesi Andreas Tostmann, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, askerî harekât sonrasındaki gelişmeleri titizlikle izlediklerini ve bu nedenle yeni fabrikaya ilişkin planların "askıda" olduğunu kaydetmişti.

Planlanan projenin uygulanmasıyla ilgili daha zaman olduğunu ve bu sebeple rahat olduklarını belirten Tostmann, Türkiye'deki fabrikayla ilgili "o ya da bu şekilde bir karar belirlendiğinde" kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etmişti. 

Tostmann, "Alternatif yer planlamaları yapma durumunda değiliz." diye sözlerine eklemişti. 

Yorumlar (0)