Volkswagen: Türkiye'ye alternatif aramıyoruz

Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sebebiyle kurulacak yeni fabrikaya ilişkin kararını erteleyen Volkswagen, yeni yer arayışında olmadığını bildirdi. 

EKONOMİ 23.10.2019, 09:13
Volkswagen: Türkiye'ye alternatif aramıyoruz

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik askerî harekâtı sebebiyle yeni fabrika için verilecek kararı ertelemiş olmasına rağmen yeni yer arayışı içinde olmadığını duyurdu. 

Volkswagen Yönetim Kurulu'nun üretimden sorumlu üyesi Andreas Tostmann, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, askerî harekât sonrasındaki gelişmeleri titizlikle izlediklerini ve bu nedenle yeni fabrikaya ilişkin planların "askıda" olduğunu kaydetti. 

Planlanan projenin uygulanmasıyla ilgili daha zaman olduğunu ve bu sebeple rahat olduklarını belirten Tostmann, Türkiye'deki fabrikayla ilgili "o ya da bu şekilde bir karar belirlendiğinde" kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti.

Tostmann, "Alternatif yer planlamaları yapma durumunda değiliz." diye sözlerine ekledi.

4 bin kişi istihdam edilecek

Volkswagen'in bir milyar euroyu aşkın yatırımla Manisa'da kurmayı planladığı fabrikanın yıllık 300 bin araçlık kapasiteye sahip olacağı ve yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam edeceği tahmin ediliyor. Fabrika inşasının 2020 yılı sonunda başlaması ve 2022 yılında üretime geçilmesi planlanıyor. Fabrikada Volkswagen Passat ve Skoda Superb modelleri üretilecek.

Türkiye’nin 9 Ekim günü başlattığı Barış Pınarı Harekâtı, Alman kamuoyunda Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin yoğun eleştirilere yol açmış, Volkswagen yeni fabrikayla ilgili Ekim ayı başında açıklaması beklenen kararı ertelediğini bildirmişti. 

Yorumlar (0)