Volkswagen'in yatırımı, diğer yabancı yatırımcıları getirecek

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Volkswagen'in Türkiye'ye yaptığı yatırımın önemli olduğunu ve diğer yabancı yatırımcıları ülkeye çekeceğini belirtti.

EKONOMİ 06.10.2019, 13:21 06.10.2019, 13:34
Volkswagen'in yatırımı, diğer yabancı yatırımcıları getirecek

İTO (İstanbul Ticaret Odası) Başkanı Şekib Avdagiç, Manisa'da kurulacak olan Volkswagen fabrikasının büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Avdagiç, Türkiye'nin dinamik yatırım ortamı ve tecrübeli iş gücü kapasitesi sayesinde üretici merkeze dönüştüğünü ifade etti.

Başkanın yaptığı açıklamada, yıl sonunda otomotiv satışlarının son 12-15 ayda önemli bir azalış gerçekleştiğini ifade ederek, şu anki ekonomik dengelerin uygun bir seviyeye gelmesiyle talebin daha da canlanacağını söyledi.

"500 bini yakalayacağız"

Taşıt faizlerindeki indirimlerin hem arz hem de talebi olumlu yönde etkileyeceğini düşünen başkan, "Şu anda ortaya konan yeni pakette, ben önümüzdeki 3 ayda bugüne kadar yapılan hesaplamalardan çok daha yüksek miktarlarda yurt içinde ötelenmiş talebin karşılanması noktasında bir netice alacağımızı öngörüyorum. Hem stokların eritilmesi ve hem de üretimin artmasına yönelik olumlu bir yansıması olacaktır. Yıl sonunda otomotiv satışlarında 470-480 bin bandına gelebileceğimizi ve 500 bini yakalayacağımızı düşünüyorum." diye belirtti.

Önemli bir fırsat

Avdagiç, Volkswagen'in Manisa'da kuracağı fabrikanın çok önemlil bir fırsat olduğunu dile getirdi ve bu yatırımın diğer yabancı yatırımcıları da ülkeye çekeceğini belirtti.

Yan sanayinin durumunun güçlü yerli üreticiler ve lojistik imkanları sebebiyle oldukça iyi konumda olduğunu belirken başkan, şunları da ekledi:

"Birkaç maddede sıralayacak olursak; Türkiye'deki otomotiv tedarik sanayinin çok kuvvetli olması, Türkiye'nin sağladığı teşvik paketi, Türkiye'deki iç pazarın kuvvetli olması ve Türkiye'deki üretim metodolojisinin hızlı değişimlere çok açık olması şeklinde sıralayabiliriz. Ben ayrıca altını çizmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın bu konudaki tutumu ve desteği de bu konunun kotarılmasında çok önemli olmuştur. Kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0)