Volkswagen: Fabrikayı Türkiye'ye kurmazsak...

Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) CEO'su Herbert Diess'ten "Türkiye fabrikası" ile ilgili açıklama geldi. Türkiye dışında başka bir ülkede fabrika kurmayacaklarını belirten CEO Herbert Diess,"Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak, araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 16.11.2019, 10:14
Volkswagen: Fabrikayı Türkiye'ye kurmazsak...

Ünlü otomotiv devi Volkswagen 2020-2024 dönemine ait yatırım planını açıkladı. Volkswagen 2024 yılına kadar elektrikli ve hibrit otomobillerin yanı sıra dijital teknolojiler geliştirmek için 60 milyar avro yatırım yapmayı planlıyor.

Passat ve Skoda Superb modellerini üretecek

Diğer taraftan Alman otomotiv devi Volkswagen; Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını erteleyebileceği iddia ediliyordu. Bu söylentiler üzerine Bulgaristan ve Romanya gibi yatırımı almak isteyen ülkeler heveslenmişti.

"Türkiye'de kurmayacaksak başka ülkede kurmayız"

Alman otomobil firması Volkswagen'in (VW) CEO'su Herbert Diess, bu iddialar üzerine bir açıklama yaptı. CEO Herbert Diess, "Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak, araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz" açıklamasında bulundu.

Volkswagen'in Türkiye ile görüşmeleri sürüyor

Manisa'ya yapılması planlanan yeni fabrika konusunda kararını ertelediğini açıklayan Volkswagen'in Türkiye ile görüşmeleri sürüyor.

Türkiye'de ihracat yapan tüm otomotiv ana ve yan sanayi şirketlerinin üyesi olduğu Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ise "Türk hükümet yekililerinin Volkswagen ile irtibat hâlinde olduğunu biliyorum, şimdi sonuç bekleniyor." dedi.

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Ankara'da yaptığı bir görüşme esnasında, "Alman tarafıyla her zaman görüşüyoruz. Bizim görevimiz yatımıcıyla, Volkswagen (VW) ile görüşmek." diyerek Türk ve Alman yetkililerin Volkswagen yatırımıyla ilgili temaslarının sürdürdüğünü doğruladı.

Yorumlar (0)