Vergi ve sigorta borcuna erteleme geliyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, sigorta ve vergi borçlarına ilişkin erteleme kararının, duruma göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber verilebileceğini söyledi. 

EKONOMİ 25.09.2020, 14:55
Vergi ve sigorta borcuna erteleme geliyor!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında hayata geçirilen sigorta primleri ve vergi ertelemeleri ile kredi destekleri, yakın zamanda sona erecek. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sigorta ve vergi borçlarına ilişkin erteleme kararının gelebileceğini ima etti. 

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kendilerine çok fazla talep geldiğini belirterek, rakamların değerlendirileceğini ve kararların Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber alınabileceğini söyledi. 

"Yapılandırmalar beraber hayata geçirilmeli"

Selçuk, vergiler ve sigorta primlerine ilişkin yapılandırmaların beraber hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

2020'nin zor bir sene olduğuna dikkat çeken Selçuk, sigorta primlerinin 6 ay ertelendiğini ve 3 aylık bölümünün de normalleşme desteğiyle mahsuplaşma olanağı sunduğunu ifade etti.

Selçuk, 9 aylık bir tahsilatın bulunduğunu belirterek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir bölümünü almakta güçlük çekebileceklerini aktardı.

"Ekim ayını beklemek lazım"

Normalleşme rakamlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Selçuk, Ekim ayında her şeyin biraz daha düzene gireceğini, bu nedenle o zamana kadar beklenmesi gerektiğini söyledi. 

Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerle birlikte normalleşme sinyallerinin alındığını kaydetti. 

"Bazı firmalar ödenek almaya devam ediyor"

23 Eylül günü itibarıyla İş yerlerinin Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılması için başvurmadığı çalışan sayısının 2 milyon 293 bin kişi olduğunu belirten Selçuk, söz konusu ödeneği almaya devam eden şirketlerin ulaştırma ve turizm sektörlerinde faaliyet gösterdiğini ifade etti. 

"Gençlerin ve kadınların istihdamı için önemli"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilen ama kısmen kanunlaşan "istihdam paketine" ilişkin beklentilerinin olduğunu aktaran Selçuk, bazı maddelerin özellikle gençlerin ve kadınların istihdamı bakımından kritik bir önem taşıdığını söyledi.

Selçuk, istihdam paketlerinin dağınık ve karmaşık olduğuna dair tepkilere hak verdiğini kaydederek, sadeleştirmek üzere çalıştıklarını ekledi. 

Yorumlar (0)