Vergi tahsilatlarına yeni düzenleme

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından yapılan duyuruya göre, vergi, ceza, harç ve diğer alacaklar artık özel bankalar tarafından tahsil edilemeyecek. 

EKONOMİ 16.12.2019, 16:12 16.12.2019, 16:19
Vergi tahsilatlarına yeni düzenleme

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca (GİB) kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, vergi, ceza, harç ve diğer alacaklar kamu bankaları, PTT tarafından ve sadece kamu bankaları kanalıyla tahsil edilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr internet sitesi üzerinde yer alan açıklamada, özel bankalar ile daha önce imzalanmış olan vergi tahsilat sözleşmelerinde 1 Ocak’tan sonra geçerli olmak üzere değişikliğe gidildi denildi. Yapılan açıklamaya göre, vergi, harç, ceza ve diğer kamu alacaklarının, vergi daireleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT kanalıyla toplanacağı belirtildi. Vergi dairesi müdürlüklerince takibatı yapılan harç, vergi, ceza ve diğer kamu alacakları sadece vergi daireleri vezneleri, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası ve PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) kanalıyla tahsil edilebilecek. Özel bankalar hiçbir şekilde harç, vergi, ceza ve diğer kamu alacaklarının tahsilatını yapamayacak.
 

Yorumlar (0)