Vergi cenneti listesine 4 ülke daha girdi!

EKONOMİ 18.02.2020, 13:40
Vergi cenneti listesine 4 ülke daha girdi!

AB (Avrupa Birliği), vergi kara listesine Birleşik Krallık'a bağlı Cayman Adaları ile Palau, Panama ve Seyşeller'i ekledi. Vergi kara listesinde "vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler" bulunuyor.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin maliye bakanları ECOFIN (Ekonomik ve Mali İşler Konseyi) toplantısı için Brüksel'de bir araya geldi.

Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı sonunda, vergi konusunda iş birliği yapmayan ülkelerin sıralandığı kara liste güncellendi. Kara listeye Birleşik Krallık'a bağlı Cayman Adaları, Palau, Panama ve Seyşeller'in ilave edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kara listede hangi ülkeler var?

Mevcut durumda Avrupa Birliğinin vergi konusunda iş birliği yapmayan ülkeler listesinde Amerikan Samoası, Fiji, Guam, Samoa, Umman, Trinidad ve Tobago, Vanuatu, ABD Virjin Adaları, Cayman Adaları, Palau, Panama ve Seyşeller bulunuyor.

Vergi cennetleri

Çok sayıda şirket ve bireyin off-shore hesaplar kullanarak vergiden kaçtıklarının ortaya çıkması üzerine, Avrupa Birliği 2017 yılında vergi cennetleri listesi belirleme sürecine start vermişti.

Vergi kaçırmayla mücadele etmeyi amaçlayan kara listenin hazırlık aşamasında, çok sayıa ülkenin vergi sistemleri mercek altına alınmıştı.

Bir ülkedeki vergi uygulamalarının bir başka ülkeden vergi kaçırılmasına imkan sağlaması durumunda Avrupa Birliği'nin kara listesine giriyor. Söz konusu durumu düzeltmeye yönelik reformlar taahhüt eden ülkeler kara listeden çıkarılarak akredite ediliyor.

Vergi kara listesindeki ülkelerin Avrupa Birliği ile finansal işlemleri daha sıkı biçimde denetleniyor.

Yorumlar (0)