Vedat Bilgin'den EYT açıklaması: O tarihte Meclis'e gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'ye dair yapılan düzenlemenin bu hafta Meclis'e gelmesinin beklendiğini kaydetti.

EKONOMİ 24.01.2023, 14:01 25.01.2023, 00:31
Vedat Bilgin'den EYT açıklaması: O tarihte Meclis'e gelecek

Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin EYT'ye dair sorduğu soruları cevaplandırdı.

Düzenlemenin bu hafta Meclis'e gelip gelmeyeceğine dair sorulan soruya Vedat Bilgin, "EYT bu hafta içinde Meclis'e öyle tahmin ediyorum ki gelir. Çünkü grupta vekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz bütünüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifine dönüştürüp komisyonda tartışacaklar" şeklinde konuştu.

"İçerikte herhangi bir şey değişmez"

Vedat Bilgin'in "EYT'nin maliyeti nedir?" sorusunun ardından bu sene için 120-150 milyar TL arasında bir tahminin olduğunu kaydetti. EYT'nin maliyetine dair konuşulan rakamların doğru olmadığının altını çizen Bilgin, "Rakamlar bizde, hesap sizde. Ben 150 milyar TL diyorum ancak bu maksimum olabilecek şey. 120-150 milyar TL arasında değişkenlik gösterebilir. Çünkü müracaatta bulunacak kişi sayısını bilmiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Prim borçlarının yapılandırılmasına dair soruya karşılık ise Bilgin, "EYT kapsamında olan borçlanmalar bunun içerisinde değil. Onun borçlanması. Bütünüyle bizim meri kanunumuza göre gerçekleşen bir şey. "5000, 9000 prim günümü dolduramıyorum veyahut 1000 gün eksiğim var ve yapılandırayım" şeklinde olmuyor. Mevcut kanunda eğer 1000 gün eksiğin var ise çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok." dedi.

Yorumlar (0)