Vatandaşların tercihi alabalık, çipura ve levrek

Samsunlu balıkçılar, ramazan ayında yurttaşların en çok fırında pişirilmesi kolay olan somon, alabalık, çipura ve levrek gibi balıkları tercih ettiğini belirtti.

EKONOMİ 24.04.2021, 23:31 25.04.2021, 17:15
Vatandaşların tercihi alabalık, çipura ve levrek

15 Nisan tarihi itibarıyla denizlerdeki balık avı sezonunun kapanmasının akabinde balıkçıların tezgahlarını kültür balıkları donatıyor. 

Yurttaşlar, ramazan ayında en çok fırında pişirilebilen balıkları tercih ederken, kentte balık fiyatlarının kilosu 30 ila 50 Türk lirası arasında değişiklik gösteriyor.

"Vatandaş omega oranı yüksek balıkları tercih ediyor"

Balık fiyatlarının diğer beyaz et fiyatlarına nazaran çok daha uygun olduğunu ifade eden balıkçı Onurcan Köse, “An itibarıyla yaz ayı balıklarının satışını gerçekleştiriyoruz. 15 Nisan tarihinde denizlerdeki balık avı sezonu sona erdi. An itibarıyla alabalık, çipura, levrek, mezgit, palamut ve somonumuz var. Alabalığın kilosu 25 lira, somonun kilosu 30 lira, mezgidin kilosu 35 lira, köteğin kilosu 40 lira, çipuranın kilosu 45 lira, levreğin kilosu ise 50 lira. Yurttaşlar ramazanda en çok omegası yüksek olan balıkları tercih ediyor diyebilirim. Alabalık, çipura ve levrek gibi fırında pişirmesi kolay balıklar daha çok satılıyor. 

"Tavuk etinden daha faydalı"

Mübarek ramazan ayında fiyatlar da çok fazla oynamadı. 1-2 TL'lik bir oynama oldu. 1 kilo somon 30 TL, 2-3 kişi rahatlıkla doyar. 1 çipurayla da 1 kişi rahat bir şekilde doyar. Tavuğun kilosu 20 liradan fazla. Balıkla karşılaştırdığın zaman bence balığın besin değeri tavuk etinden çok daha fazla.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)