Vatandaşa uyarı geldi: Yoğunluk başladı

Kurban Bayramı'na çok az bir süre kala 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda hareketlilik yaşanmaya başladı. Şirket yetkilileri yurttaşların biletlerini son günlere bırakmamaları yönünde uyarı yaparken, ek sefer düzenleyeceklerini ifade etti.

EKONOMİ 28.06.2022, 21:05
Vatandaşa uyarı geldi: Yoğunluk başladı

Bayramı memleketlerinde geçirmeyi planlayan yurttaşlar otogarlarda hareketlilik oluşturuyor. Bayramdan evvel biletsiz kalmak istemeyen yurttaşlar, biletlerini son günlere bırakmamak adına şimdiden satın alıyor. Yoğunluğa göre ek seferler yapacaklarını kaydeden şirket yetkilileri, bilet ücretlerinin ortalama 200 ila 600 lira arasında değiştiğini kaydetti.

"Eski bayramları adeta mumla arıyoruz"

Otobüs şoförü Hüseyin Kıdal, “Eski bayramlardaki yoğunluk yok. Eski bayramları adeta mumla arıyoruz. Bayramda şehir dışına çıkacak olanlar şimdiden biletlerini almalılar. Ek seferler yapıyoruz fakat eskiye kıyasla çok fazla ek sefer düzenleyemiyoruz. İşte bu yüzden şimdiden bilet almaları daha iyi olur. İstanbul-Artvin bileti 550 lira, bayramda ise 600 lira olacak." diye konuştu. 

“Bayramda fiyatlarımız değişmeyecek"

Bir diğer şoför Mustafa Değerli, “Bu yoğunluk bayrama doğru artarak devam eder. Biletlerini ne kadar önce alırlarsa o kadar iyi olur. İnsanlar her şeyi son güne bıraktığı için biz de talepleri karşılayamaz noktaya geliyoruz. İstanbul-Manisa bileti 280 lira. Bayramda da fiyatlarımız aynı olacak." dedi.

“Biletimi şimdiden aldım"

Bayram için Edirne'ye bağlı Keşan ilçesine gittiğini dile getiren Haluk Yurtsever adlı yurttaş ise “Emekliyim. Her bayramda memleketime gidiyorum. Bilet alma işlemini asla son güne bırakmasınlar. Ben biletimi şimdiden aldım. İstanbul-Keşan seferi için 200 lira verdim." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)