Vatandaş en çok kredi kartı aidatından şikayet ediyor

Tüketiciler Derneği'ne gelen şikayetlerin 3'te birlik kısmı kart aidatını almaya dair oluyor. Başkan Levent Küçük ise dolandırıcıların vatandaşların bu rahatsızlığını fırsata çeviren dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

EKONOMİ 01.10.2020, 00:40
Vatandaş en çok kredi kartı aidatından şikayet ediyor

Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük, "Tüketicilerden aldığımız şikayet ve sorunların ilk sırasında kredi kartı aidatları yani yıllık kart üyelik ücretleri geliyor." dedi.

Derneğin başvuru sahiplerini ilgili hukuk birimine yönlendirdiklerini kaydeden Küçük, kendilerine yapılan başvuruların yarısından fazlasının kredi kartı aidatlarına ilişkin olduğunu kaydetti.

TÜDEM Başkanı Levent Küçük

Dolandırıcılar tüketicinin bu rahatsızlığını fırsata çeviriyorlar

Küçük, kart aidatının yasal olup olmadığından, ödenmiş olan ücretlerin geri alınıp alınamayacağına dair pek çok soru ve şikayetle karşılaştıklarını ve kimi zaman "kart aidatını geri alıyoruz" veya "kart aidatı iadeniz onaylandı" şeklindeki tüketicileri aldatmaya dair mesajlar vasıtasıyla dolandırıcılıkların gerçekleştiğini ve bu konuda çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

70 milyonun üstünde kredi kartı kullanımda

Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre kredi kartlarının sayısı 70 milyonu geçti. Salgın hastalık sürecinde de artış gösteren kredi kartları neredeyse günlük hayatlarımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Yorumlar (0)