"Vatandaş bu sezon palamuda hasret kaldı"

Bu yıl palamut avı neredeyse hiç yok.

EKONOMİ 30.12.2019, 14:38
"Vatandaş bu sezon palamuda hasret kaldı"

Fatsalı balıkçılar bu sezon balık avı ve satışlarından hiç memnun olmadıklarını, Fatsalı balıkçıların nasiplerini aramak için farklı illere giderek hamsi ve diğer balık türlerini aradıklarını söylediler. Balıkçılar bu yıl palamudun neredeyse hiç çıkmadığını, vatandaşların palamuda hasret kaldıklarını ifade etti. 

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki balıkçılardan Yusuf Aktaş, “Bu sezon bölgemizde sadece mezgit, istavrit ve hamsi avı yapılabildi. Bitirdiğimiz yılda tezgahlarımız da palamut bulunamadığı için bu sezonu buruk geçiriyoruz. Balık avı ve satışı genel olarak geçmiş yılları arattı. Halkımız bol miktarlarda olmasa da hamsi ve istavrit yedi. Fakat geçen yıllarda adeta denizden fışkıran palamut bu sezon erken göç etti. Bu sebeple balıkçılarımız maalesef av yapamadı. Hamsi balığı 7,5 liraya kadar düşse de bu sezon 10 TL’den balıkçı tezgâhlarda yer buldu” dedi.

Tezgahlarda yer bulabilen balık fiyatları şöyle: istavrit 15 lira, hamsi 15 lira, levrek 30 lira, mezgit 20 lira, cupra 30 lira ve somon 30 lira. 
 

Yorumlar (0)