Varlık Barışı uygulamasında yeni karar: Resmi Gazete'de yayınlandı

Yurt dışındaki altın, para, menkul kıymet, döviz ve farklı sermaye piyasası araçlarını Türkiye'de, vergi incelemesine bağlı olmadan değerlendirmek için başlatılan Varlık Barışı uygulamasından faydalanmak için verilen süre 6 ay daha uzatıldı.

EKONOMİ 30.06.2021, 09:56
Varlık Barışı uygulamasında yeni karar: Resmi Gazete'de yayınlandı

Varlık Barışı uygulamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

6 ay daha süre verildi

Bu kararla birlikte yurt dışındaki döviz, altın, menkul kıymet, para ve diğer sermaye piyasası araçlarının, banka ya da aracı başka kurumlara bildirilmesine yönelik bugün dolacak olan süre 6 ay daha uzatıldı. Bu tarihe kadar varlıklarını gerekli yerlere bildiren gerçek ve tüzel kişiler, varlıklarını serbest bir şekilde tasarruf edebilecek. 

Bu varlıkların, yurt dışındaki banka ya da finansal kurumlardan alınan ve kanuni defterlerde kayıtlı bir şekilde yer alan kredilerin kapatılması kapsamında kullanılması için verilen süre 6 ay daha uzatıldı.

Gelir ya da kurumlar vergisi mükellefleri tarafından sahip olunan ve Türkiye'deki yalnızca kanuni defter kayıtlarında bulunmayan döviz, menkul kıymet, altın, para ve diğer sermaye piyasası araçları ile birlikte taşınmazların vergi dairelerine haber verilmesine yönelik ilişkin sürede de 6 ay uzatma yapıldı.

Yorumlar (0)