'Varlık Barışı' başvurularında son haftaya girildi

Yurt dışındaki menkul kıymet, döviz, altın, para ve diğer tüm sermaye piyasası araçlarının vergiye tabi olmadan ülkemizde değerlendirilebilmesini kapsayan düzenleme için son başvuru süresi 30 Haziran tarihinde bitiyor.

EKONOMİ 23.06.2022, 22:16 24.06.2022, 09:11
'Varlık Barışı' başvurularında son haftaya girildi

Yurt dışındaki menkul kıymet, döviz, altın, para ve diğer tüm sermaye piyasası araçlarının vergiye tabi olmadan ülkemizde değerlendirmek üzere uygulamaya konulan 'Varlık Barışı'na başvuru için son bir haftaya girildi.

Son gün 30 Haziran

Hem yurt içinde hem de yurt dışında bulunan fakat kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerinin kanuni defterlerinde geçmeyen menkul kıymet, döviz, altın, para ve diğer tüm sermaye piyasası araçları ile taşınmazların Türkiye ekonomisine kazandırılmasını hedefleyen düzenlemeye başvuru için son haftaya girildi.

Yurt dışında bulunan varlıklarını 30 Haziran tarihine dek ülkemizdeki banka veyahut aracı kurumlara bildiren tüzel ve gerçek kişiler, bunları serbest bir şekilde tasarruf edebilecek, vergi dairelerine hiçbir bildirimde bulunmak durumunda kalmayacak.

Bildirilen varlıklar sebebiyle hiçbir suretle vergi tarhiyatı ve vergi incelemesi gerçekleştirilmeyecek.

Bu hükümden yararlanabilmesi için bildirilen varlıkların üç ay içerisinde ülkemize getirilmesi veyahut Türkiye'deki banka ya da aracı kuruluşlarda açılacak olan bir hesaba aktarması gerekecek.

Varlıkların TL karşılığı esas alınacak

Uygulamadan ülkemizde bulunan fakat kanuni defter kayıtlarında geçmeyen varlıkları olan mükellefler de faydalanabilecek.

Kurumlar veyahut gelir vergisi mükelleflerinin sahip olduğu ve ülkemizde bulunan fakat kanuni defter kayıtlarında geçmeyen menkul kıymet, döviz, altın, para ve diğer tüm sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar da önümüzdeki 30 Haziran tarihine dek kurumlar veyahut gelir vergisi açısından ilişkili olunan vergi dairelerine dijital ortamda bildirilebilecek.

Bildirimlerde bahse konu varlıkların TL karşılığı bedelleri dikkate alınacak.

Yorumlar (0)