Varank: Üretim çarkları tüm hızıyla dönmeye devam ediyor

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde video konferans yöntemiyle katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, güçlü sanayi altyapısıyla üretim çarklarının tüm hızıyla dönmeye devam ettiğini belirtti.

EKONOMİ 25.03.2021, 12:02 25.03.2021, 16:27
Varank: Üretim çarkları tüm hızıyla dönmeye devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde video konferans yöntemiyle katılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına değindi. 

Bugüne kadar olduğu gibi yarın da ülke ekonomisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Varank, Türkiye’nin pandemi sürecinde sağlıktan ekonomiye kadar başarılı bir dönem geçirdiğini söyledi.

Cari dengeye yaklaşık 19 milyar dolar katkı sağlayacak’

Küresel ekonomilerde daralmaların olduğunu hatırlatan Varank, Türkiye’nin aynı dönemde yüzde 1,8 büyüdüğünü belirterek, G-20’de sanayi üretimini arttıran ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini söyledi.

Sanayi yatırımlarını teşvik etmek için endüstri bölgelerini açtıklarını ifade eden Varank, “22 endüstri bölgesi ilan ettik. Bu bölgelerin tam kapasite çalıştığında cari dengemize yaklaşık 19 milyar dolar katkı sağlayacak” açıklamasında bulundu.

‘Kritik teknolojilerin geliştiricisi yapmakta kararlıyız’

Milli Teknoloji Hamlesi ile yeni nesil katkı programlarının geliştirildiğini ifade eden Varank, “Ülkeyi kritik teknolojilerin pazarı değil, geliştiricisi yapacağız” diye konuştu.

Ford Otosan tarafından 2 milyar avroluk bir yatırımın yapılacağını hatırlatan Varank, “Bu gelişmelere TOGG öncülük ediyor. Türkiye’nin elektrikli araç piyasasında büyümesine katkı sağlayacak” dedi.

‘6 milyon liraya kadar destek sağlayacağız’

KOBİ’lere de çağrıda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, destek programı dâhilinde, “Orta büyüklüktekilere 6, küçük ölçekli işletmelere ise 1,5 milyon TL’ye kadar destek sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)