VakıfBank 40 milyar liralık yeni kredi paketini açıkladı

VakıfBank'tan yapılan açıklamada,  2 milyar dolar ve 256 milyar TL olmak üzere toplamda 40 milyar TL büyüklüğündeki paketin, başta ihracatçı ve imalatçı firmalar olmak üzere işletmelerin kullanımına sunulacak.

EKONOMİ 22.01.2021, 11:27 23.01.2021, 11:54 Hanife
VakıfBank 40 milyar liralık yeni kredi paketini açıkladı

Vakıfbank,  üretim ve yatırım ortamını desteklemek ve istihdama katkı sağlamak için başta imalat sanayii ve ihracatçı firmalar olmak üzere oluşturduğu yeni bir kredi paketini kullanıma sunuyor.

"Üretim ve yatırımlara ara verilmesini istemiyoruz"

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih yaptığı açıklamada;  ülkesine inanan, yerli üretimden vazgeçmeyen, ihracat hedeflerine katkı sağlayan firmaların kendileri için özel bir önem taşıdığını vurgulayarak, özellikle salgın sürecinde üretime devam eden işletmelerin bu zor dönemde her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belitti.

Hem ihracatçıları hem de imalatçılara omuz vermek istediklerini söyleyen Üstünsalih, firmaların yatırım ve üretimlerine faizlerin düşmesini bekleyerek ara vermesini ve ülkenin zaman kaybetmesini istemediklerini vurguladı.



 “Sektörde bir ilki gerçekleştiriyoruz"

Yeni kredi paketinin TCMB politika faizine endeksli olarak kullandırılacağına dikkat çeken Üstünsalih, TCMB politika faizi düştükçe, kredi faiz oranının da düşeceğini, kredinin bu yönüyle sektörde bir ilk olacağını belitti.

Sunulan yeni kredi paketinin 2 milyar dolar ve 25 milyar TL olmak üzere toplam 40 milyar TL büyüklüğünde olacağı bilgisini aktaran Üstündağ,  TCMB politika faizine endeksli kredi paketinin başlangıç faiz oranını yıllık yüzde 17,75 olarak belirledikleri söyledi. 

Geri ödemeye ilişkin bilgi de veren Üstündağ,  firmaların sunulan paketi 12 aydan başlayarak 72 aya kadar vadeler içermesinin yanında ihtiyaçları ve nakit akışına göre 1 yıla kadar ödemesiz dönem uygulanabileceğini belirtti.
 

Yorumlar (0)