Uzmanından altın değerlendirmesi

Samsun Kuyumcular Odası'ndan Başkan Salih Özman, mevcut fiyatlardan altın alacak olan kişilerin uzun vadede karlı çıkabileceklerini ifade etti.

EKONOMİ 28.09.2022, 23:11 29.09.2022, 17:48
Uzmanından altın değerlendirmesi

Birkaç aydır düşüşünü sürdüren altının ons fiyatı 1.620 dolara dek geriledi. Altının onsunun bu sene içinde 1.500 dolar düzeyine dek gerileyebileceğini tahmin eden Özman, uzun vadeli yatırımcıların mevcut fiyatlardan da altına yatırım yaparak kazançlı çıkabileceklerini söyledi.

"Uzun vadeli yatırım yapanlar kazançlı çıkabilir"

Mevcut fiyatlardan altına yatırım yapılabileceğine işaret eden Özman, şöyle konuştu:

“Altın fiyatlarındaki her düşüş bir fırsattır. Son üç aydır doların değerlendiği görülüyor. Altından dolara dönüş söz konusu. Bu da altın fiyatlarını aşağı doğru çekiyor. Bu durumun nereye kadar süreceği ise belirsiz. Altının onsu yılbaşında 1.800 doların üzerine çıkmıştı, şimdi 1.600 dolar dolaylarında seyrediyor. 1.800 doların altında kaldığı müddetçe yatırım yapılabilir. Altının onsunun bu seviyelere ineceğini öngörüyorduk. ABD Merkez Bankası'nın tutumuna bağlı olarak daha da düşebilir. Bunu tamamen ABD Merkez Bankası belirleyecek. Yine de bu düzeyleri altın yatırımı yapmak için gayet uygun görüyorum. Altının onsunun kısa süre içinde 1.600-1.700 dolar düzeyinde stabil olacağı kanaatindeyim. ABD Merkez Bankası faiz indirimine giderse altının onsu 2 bin doları geçebilir. Uzun vadeli altın yatırımı yapmak isteyenler kazançlı çıkabilir." 

Yorumlar (0)