Uzman isimden altın tahmini

Samsun Kuyumcular Odası'ndan Başkan Salih Özman, altın fiyatlarındaki düşüşün geçici olduğunu, bu fiyatlardan altına yatırım yapanların ilerleyen dönemde kazanabileceğini söyledi.

EKONOMİ 15.09.2022, 20:37
Uzman isimden altın tahmini

Altın fiyatlarında düşüş gözlenirken, uzman isimden önemli öngörüler geldi.

"Altın fiyatlarındaki düşüş geçici"

Yaz sezonunun sona ermesinin de altın fiyatlarının düşmesinde etkili olduğunu kaydeden Özman, “Yaz sezonu bitti. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de altına olan talep azaldı. Şu anda tüm dünyada yıldızı parlayan yatırım aracı ise dolar. ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımları sebebiyle dolar değerlendi. Dolar/avro paritesinde de bunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Dolara olan ilgi de altın fiyatlarını düşürüyor. Fakat altın fiyatlarındaki bu düşüşün geçici olduğu kanaatindeyim. Tüm dünyada enflasyon etkili oluyor. Böyle bir ortamda altın fiyatlarının çok fazla düşmesi asla mümkün değil. Bence altın almak için iyi bir fırsat." diye konuştu. 

"Fırsata çevrilebilir"

Altın fiyatlarındaki düşüşün kısa süreli olacağını savunan Özman, “Altın için alım fırsatı söz konusu. Dünyada fiyatı artmayan hiçbir şey yok. Kira, işçilik, enerji... Altının çıkarılma ve işlenme sürecindeki maliyetler de artıyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki krizden ötürü Rusya'daki altın rafinerileri Avrupa'ya satış yapmıyor. Yani altının arzında da sıkıntılar var. Enflasyon yüksekken ve altın arzında sıkıntılar varken fiyatların düşmesi mümkün değil. Bence bu durum fırsata çevrilmeli, bu seviyelerden altın alınmalı." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)