‘Uzaktan çalışma’ yönetmeliği yayımlandı

Pandemi döneminde ofisten çalışma koşulları revize edilerek, ‘uzaktan çalışma yöntemine’ evrildi. Uzaktan çalışma yönetmeliği de Resmi Gazete’de yayımlandı. 

EKONOMİ 10.03.2021, 09:46 10.03.2021, 14:29
‘Uzaktan çalışma’ yönetmeliği yayımlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, pandemiden kaynaklı olan ve uzaktan çalışmaya geçen iş yerleri için yönetmelik yayımlandı. 

İlgili yönetmeliğe göre ise uzaktan çalışma ilişkisi yazılı onay ve sözleşmeye dayalı olarak karşılıklı rızaya bağlandı. Yine yönetmeliğe göre işveren çalışanın iş yeri güvenliğini sağlayacak ve mevzuat hükümlerine uygun olarak çalışma vakitlerini belirlenecek. Öte yandan evden çalışanın internet, ısınma ve elektrik gibi gündelik giderlerinin nasıl karşılanacağı işveren ve işçi arasında kararlaştırılarak sonuca bağlanması gerekecek.

İlgili Bakanlığın hazırladığı yönetmelikte, uzaktan çalışmaya dayalı iş ilişkisinin yazılı olarak kurulması gerektiği belirtildi. Çalışan eğer uzaktan çalışma yöntemini isterse, işveren tarafına yazılı olarak başvuruda bulunması gerekecek.

Diğer taraftan yönetmelikte, çalışanın işini yürüteceği mekânın işveren tarafından düzenleneceği ve gerekli tedbirleri alması gerektiği ifade edildi. İş için gerekli ortamın oluşturulmasının maliyeti konusu ise işveren ve işçi tarafından birlikte görüşülerek karara bağlanacak.
 

Yorumlar (0)