Üst düzey heyet gitmişti! Libya ve Türkiye arasında gaz anlaşması

Libya ziyareti kapsamında mevkidaşı ile görüşme yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Türkiye ve Libya arasında gaz için bir anlaşma imzalanacak.” dedi.

EKONOMİ 03.10.2022, 16:19
Üst düzey heyet gitmişti! Libya ve Türkiye arasında gaz anlaşması

Türkiye'den yola çıkan bir üst düzey heyet Akdeniz’e kıyı olan Libya'ya resmi ziyaret düzenledi. Heyetin içerisinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bulunuyor.

İki bakan bir araya geldi

Ziyaret çerçevesinde Çavuşoğlu mevkidaşı Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş'la görüşme gerçekleştirdi. İki bakan toplantının sonrasında bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Libya ile Türkiye ortak bildiri imzalayacak

Basın toplantısında görüşmenin detaylarını paylaşan Çavuşoğlu, Libya ile Türkiye arasında hidrokarbon sektöründe mutabakat bildirisi imzalandığını duyurdu. Söz konusu durum ile ilgili Çavuşoğlu, "İnşallah bugün gaz sektöründe de bir anlaşma bildirisi imzalayarak geri dönüş yapacağız." dedi.

Yorumlar (0)