Ünlü yatırımcıdan "bankacılık krizi" uyarısı

Piyasadaki çalkantılı duruma ve küresel bankacılık krizine dair konuşan yatırımcı Jim Rogers, parasının değerini korumak için yatırım yaptığı ürünleri açıkladı. Merkez bankalarının zannettiği gibi sorunun çözüme yakın olmadığını kaydeden Rogers, "Bundan sonraki bankacılık krizi daha kötü olacak." dedi.

EKONOMİ 30.03.2023, 09:44 30.03.2023, 09:53 Hakan Öksüz
Ünlü yatırımcıdan "bankacılık krizi" uyarısı

Ukrayna-Rusya savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan belirsizlik ortamına değinen ünlü yatırım uzmanı Jim Rogers, yatırımcıların nasıl hareket etmesi gerektiğini anlattı.
Dünyada enflasyon, savaş ve salgın gibi birçok ciddi sorunla karşılaşıldığını kaydeden Jim Rogers, "Enflasyon daha fazla yükselecek gibi görünüyor. Merkez bankalarının çabalarının çok iyi sonuçlar verdiğini söyleyemem. Piyasada kararsızlık hakim. Alınan tüm tedbirlere rağmen bir aşağı bir yukarı salınıyor. Ekonomi ölü durumda." ifadelerini kullandı.

"Merkez bankaları sorunun çözüldüğünü zannediyor"

İlerleyen süreçte para politikalarındaki belirsizliğin süreceğine dair işaretlerin olduğunu vurgulayan Rogers, "Merkez bankaları iyi niyetle sorunu çözdüklerini zannediyor. Bence hiç de çözmüş değiller. Enflasyon geri gelince faiz oranlarını tekrar yükseltmek mecburiyetinde kalacaklar. Önemli olan doğru zamanda doğru hamleyi yapmak. Her doğru hamle, her zaman iyi sonuç vermez." dedi.

Rogers, hangi ürünlere yatırım yapıyor?

Belirsizlik ortamında parasının değerini korumak için gümüşe yatırım yaptığını kaydeden Rogers, "Fiyatların düşmesi durumunda biraz emtia alacağım, bir miktar altınım var. Enflasyon gelince fiyatı yükselecek şeyler satın almalısınız. Böylece paranızın değerini korumuş olursunuz. Enflasyon döneminde emtia fiyatları artar. Bu nedenle emtia fiyatları düştükçe alım yaparak para kazanıyorum." vurgusunu yaptı.

"Bankacılık krizinde durum ciddi, sonraki daha kötü olacak"

Şu an hisse senetleri piyasasında bazı fırsatların ortaya çıktığını belirten Jim Rogers, "Türkiye, ABD, Avrupa ve Çin de dahil olmak üzere birçok ülkedeki hisse fiyatları ucuzladı. Küresel bankacılık krizinde durum sanılandan daha ciddi. Bu krizin henüz başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bir sonraki daha da kötü olacak. Faiz oranlarının düşük olduğu dönemde yanlış kararlar alan ülkeler, merkez bankaları ve şirketler, sorunların birikmesine neden oldu." dedi.

Yorumlar (0)