Ünlü hava yolu şirketi koltuklarda yolcu değil, kargo taşıyacak!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle uçuşların iptal edilmesinin ardından Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, tarihinde ilk kez yolcu taşımacılığına alternatif olarak filosunda bulunan 18 uçak ile kargo uçuşları gerçekleştirecek. Kargolar, hem uçak altı kargo yükleme bölümlerine hem de kabin içinde koltuk üstü ve baş üstü dolaplarına konulacak.

EKONOMİ 13.04.2020, 11:06
Ünlü hava yolu şirketi koltuklarda yolcu değil, kargo taşıyacak!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin yayılmasını engellemek için getirilen kısıtlamalar dâhilinde tüm yurt içi ve yurt dışı seferlerini askıya alan Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, filosunda bulunan 18 uçak ile kargo uçuşları gerçekleştirecek. 

SunExpress tarafından yapılan açıklamaya göre, hava yolu şirketi, yolcu kabini içerisinde kargo yükleme düzenlemesi yaparak operasyonlarına başlayacak. Uçak altı kargo yükleme bölümleri ile kabin içerisinde koltuk üstü ve baş üstü dolaplarına kargo yüklemesi yapılarak maksimum 21 bin 700 kiloya kadar yük taşınabileceği tahmin ediliyor.

"Tarihimizde ilk defa tamamen kargo uçuşu gerçekleştireceğiz"

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, önceden tarifeli uçuşlarında sadece uçakların kargo bölümünün kargo taşımacılığı için kullanıldığını kaydederek, "Tarihimizde ilk defa tamamen kargo uçuşu gerçekleştireceğiz. Toplam 18 uçağımızı, koltuklarını çıkarmadan kargo taşımaya uygun hale getirdik. Gerekli çalışmaları kısa sürede tamamladık ve kargo uçuşlarımızı ilk aşamada İzmir ve Antalya’dan gerçekleştireceğiz. Sonraki aşamalarda ise gelen talebe göre diğer destinasyonlardan da kargo uçuşları gerçekleştirmeyi planlıyoruz." açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar (0)