Ukrayna 48 SİHA siparişi verdi!

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki başarısından etkilenen Ukrayna, 48 adet Bayraktar TB2 SİHA (silahlı insansız hava aracı) satın alacağını duyurdu. 

EKONOMİ 06.10.2020, 16:17
Ukrayna 48 SİHA siparişi verdi!

Ukrayna, Türkiye'nin Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) ile düzenlediği operasyonlardan etkilendi. 

"Ukrspetseskport" isimli devlet silah ticaret şirketinin genel müdürü olan Vadim Nozdriya, Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamada bulundu. 

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleg Uruskiy ile Türkiye'ye gelen Nozdriya, Bayraktar TB2 SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) ortak üretimini gündeme getirdiklerini söyledi.

Nozdriya, Ukrayna'nın 12 adet "SİHA (silahlı insansız hava aracı) kompleksi" satın almayı düşündüğünü belirterek, her bir kompleksin 4 adet SİHA'dan (silahlı insansız hava aracı) ve bir adet yer kontrol istasyonundan meydana geldiğini ifade etti. 

Sonuç olarak Ukrayna'nın 48 tane SİHA (silahlı insansız hava aracı) almayı düşündüğünü kaydeden Nozdriya, ortak üretim yapılması halinde maliyetin üçte bir oranına düşeceğini söyledi.

Nozdriya, ortak üretim SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) Türk versiyonundan değişik olabileceğini belirterek, ilerleyen dönemde söz konusu SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) Türkiye'nin bulunmadığı pazarlara satılabileceğini de kaydetti. 

Türkiye'den satın alınan İHA'ların (insansız hava aracı) farklı dönemlerde test süreçlerinin yürütüldüğüne dikkat çeken Nozdriya, gelecek siparişin söz konusu testlerin neticelerine bağlı olduğunu ifade etti. 

Nozdriya, Ukrayna'nın, deneme sürecinde bulunan Bayraktar AKINCI Taarruzi İHA (insansız hava aracı) motorlarını aldığını ve Türkiye'ye malzeme gönderdiğini anımsattı. 

Baykar'ın yalnızca Ukrayna pazarına girmeyi değil yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Nozdriya, bu açıklamalarıyla Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki başarılarının diğer ülkelerin dikkatini çektiğini göstermiş oldu. 

Ukrayna, ülkemizden 2019 senesinde 6 tane Bayraktar TB2 İHA (insansız hava aracı) ve 3 tane yer kontrol istasyonu almıştı. 

Yorumlar (0)