Ucuz ikinci el otomobil nasıl alınır?

İkinci el otomobil almak isteyen fakat yeterli birikimi olmayanlar, piyasadaki bedellerden çok daha ucuza araç satın alabilir. Sizin için bazı püf noktalarını anlattık.

EKONOMİ 05.11.2019, 16:28 05.11.2019, 16:31
Ucuz ikinci el otomobil nasıl alınır?

Sahiplerinin herhangi bir borcunu ödeyememesi halinde haciz konulan arabalar icra dairelerinde satış vitrinine konuluyor.

Piyasa fiyatlarına oranla yaklaşık yüzde 30-40 oranında daha ucuza satılan arabalara teklif yağıyor.

Bu lüks otomobiller de neredeyse yarı fiyatına satılıyor.

Şayet icra dairesinden otomobil satın almak istiyorsanız, teminatını yatırdıktan sonra ihaleye girebilirsiniz. "İhaleyi kazanamazsam paramı geri vermezler." diye korkmayın zira, teminatınızı geri veriyorlar

Araç fiyatlarında yükseliş devam ededursun, sıfır otomobil fiyatlarının yaklaşık 70 bin lira olduğu görülüyor. Yeterli bütçesi olmayan alıcılar ise eski otomobillere 15-25 bin lira arasında bir fiyat veriyor. Araçların arızaları da cabası...

Temiz ikinci el bulmanın zorlukları

Türkiye'de "temiz ikinci el" bulmanın oldukça zor olduğu biliniyor. Galericilerin ortaya attığı ve Türkiye'ye mahsus "boyalı, değişen parçaya ilişkin ön yargılar" sebebiyle ucuza alınan araçlar, galerilerde yüksek fiyatlardan satılıyor.

Öte yandan kaza geçirmiş otomobillere de gözle bakılmıyor de ve fiyat kırılıyor.

Pert otomobillere yönelin

Örneğin bir otomobil fiyatı 40 bin lira olan bir araç şayet kaza geçirmişse ya da parça boyalıysa 32-33 bin liradan alıcı buluyor.

İşte tam da bu noktada "pert otomobiller"e yönelebilirsiniz.

Fiyat araştırması yaptıktan sonra satın almayı düşündüğünüz bir pert araba varsa tanıdığınız bir kaportacıya gidin. Kaportacı böyle bir aracı yaklaşık 15 gün içinde onarabilir.

Aslında "eski ve yorgun otomobil" almaktansa pert otomobil almak, ekonomik açıdan da avantajınıza olacaktır. Pert bir aracı aldığınız fiyattan çok az bir kârla satışa koyabilirsiniz.

İkinci elini yaklaşık 45-50 bin liraya alabileceğiniz bir aracın pert halini 15-25 bin lira gibi bir fiyattan bulabilirsiniz.

Yorumlar (0)