Twitter’ı aldı, Tesla’dan sattı

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk elektrikli araç firması olan Tesla'dan hisse satışı yaptı. Elon Musk'ın otomobil firmasının yüzde 2.6'sı kadar bir hissesini 4 milyar dolara sattığı bildirildi.

EKONOMİ 29.04.2022, 12:47 29.04.2022, 15:54
Twitter’ı aldı, Tesla’dan sattı

Geçtiğimiz günlerde büyük uğraşlar sonucunda Twitter için 44 milyar dolar ödeme yapıp satın alımı gerçekleştiren Elon Musk sonrasında elektrikli otomobil firması olan Tesla’nın belirli bir oranında hisse senedi satımı yaptığı belirlendi.

Elon Musk'ın elektrikli otomobil firması olan Tesla’ dan 4 milyar dolarlık hisse satışı yaptığı belirlendi. Elon Musk'ın satışını gerçekleştirdiği hisselerin şirkette kendine ait kısmın yüzde 2.6'sına eş değer oluyor.

Twitter alımından sonra sattı

Gerçekleşen satış işleminin Twitter alımından çok kısa bir süre sonra olması gözleri üzerine çekti. Açıklama formunda verilen bilgilendirmelere göre Elon Musk, sene içerisinde yaptığı bu satış haricinde farklı bir hisse devri planlamıyor.

Ödemenin 21 milyar doları peşin olacak

Elon Musk’ın Twitter satın alımı için ödeyeceği 44 milyar dolarlık tutarın 21 milyar dolarlık kısmını nakit bir şekilde vereceği açıklandı. Şu anda firmanın yüzde 9.2'sinin kendisine ait olduğu bilenen Elon Musk'ın geride kalan 17 milyar dolarlık miktarı ne şekilde vereceği henüz belli olmadı.

Birden fazla firmanın sahibi olarak eylemler gerçekleştiren Elon Musk 268 milyar dolarlık mal varlığı ile dünya çapında en zengin kişi olarak biliniyor.

Twitter alımı Tesla’yı vurdu

Elon Musk geçtiğimiz sene 16.4 milyar dolar tutarında elektrikli araç firması Tesla’dan hissesi satışı gerçekleştirmişti. Musk eline geçen bu parayla geçtiğimiz yılın kendisine ait olan 11 milyar dolarlık vergi ödemesini sağlayacağını açıklamıştı. Son olarak Elon Musk tarafından gerçekleşen Twitter alımı Tesla'yı iyi yönde etkilemedi.

Elon Musk ’un öncelikli olarak 4 Nisan’da sosyal medya platformu olan Twitter'dan belirli bir miktarda hisse alımı yaptığı açıklanmıştı. O tarihten sonrasında Tesla hisseleri yüzde 20 kadar bir değer kaybı yaşadı.

Yorumlar (1)
Volkan 2 yıl önce
Süper bı yazı tebrikler