Twitter hisseleri çakıldı

Sosyal medya firması Twitter'ın hisseleri, SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık (765 milyar TL) satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından sert düşüş gösterdi. Firmanın hisse değeri, yüzde 8'den fazla değer kaybederek 33,86 dolara kadar geriledi.

EKONOMİ 11.07.2022, 21:33
Twitter hisseleri çakıldı

New York borsasında 'TWTR' kodu ile işlem gören firmanın hisse değeri, haftanın ilk işlem gününde yüzde 8'den fazla değer kaybederek 33,86 dolara kadar geriledi.

Twitter hisselerinde meydana gelen düşüş, Musk'ın satın alma anlaşmasını feshetmesinin akabinde geldi.

Bahse konu düşüşle birlikte Twitter'ın hisse değerinin, Musk'ın nisan ayında gerçekleştirdiği teklifin altına indiği dikkatlerden kaçmadı.

Daha evvel Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse alan Musk, 14 Nisan 2022'de SEC'e (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) yaptığı bildirimde, şirketin tümü için her bir hisse başına 54,2 dolar teklif etmişti.

Anlaşmayı feshetmişti

SEC'e geçtiğimiz cuma günü iletilen bildirimde ise Musk'ın sözleşmeyi birden fazla hükmünün ihlalini gerekçe gösterip, resmi bir şekilde feshettiği kaydedilmişti.

Musk'ın avukatları, SEC'e iletilen bildirimde, Twitter'ın, firmanın iş performansı için önemli olan mecradaki spam veyahut sahte hesaplar ile ilgili birden çok bilgi talebine cevap vermediğini veyahut cevaplamayı kabul etmediğini belirtmişti.

Bahse konu bildirimde, Twitter'ın anlaşmanın çok sayıda hükmünü esaslı bir şekilde ihlal ettiği, yanıltıcı ve yanlış beyanlarda bulunduğunun gözlendiği ifade edilmişti.

Twitter'dan karşı hamle

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, Elon Musk'ın fesih kararının akabinde anlaşmasının uygulanması amacıyla yasal işlem başlatılmasının programlandığını duyurmuştu.

Taylor, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Twitter Yönetim Kurulu, Elon Musk ile üzerinde anlaşmaya varılan fiyat ve koşullarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme sözleşmesini uygulamak için yasal yollara başvurmayı programlıyor." demişti.

Taylor, açılacak olan davayı kazanacaklarından çok emin olduğunu belirtmişti.

Fesih kararı ile işlemin tamamlanmaması halinde Musk'ın 1 milyar dolar (17,4 milyar TL) ödemesini gerektiren anlaşma koşulu gündeme gelmişti.

Yorumlar (0)