Twitter çalışanları süresiz evde

Twitter, personeline sürekli evden çalışma olanağı tanıyacak.

EKONOMİ 13.05.2020, 11:46
Twitter çalışanları süresiz evde

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle evden çalışma izni verdiği personeline, gerekli gördükleri takdirde bunu süresiz devam ettirebileceklerini kaydetti.

"Tech Crunch" internet sitesinde yer alan habere göre, Twitter şirketinin CEO'su Jack Dorsey gönderdiği e-postada, çalışanların bulundukları ülkedeki karantina önlemlerinin kalkmasından sonra da evden çalışmayı sürdürebileceklerini vurguladı.

Fiziksel gereksinimler hariç tutuldu

Jack Dorsey, teknik donanımların kurulumu ve bakımı gibi fiziksel olarak iş yerinde bulunmayı gerektirecek işleri yürüten personel dışında çalışanların şirket ofislerinde bulunmasına gerek görmediklerini belirtti.

Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Bu konuya yaklaşımımız başından itibaren son derece hassas oldu. Evden çalışma modeline geçen ilk şirketlerden biri olduk. Çalışanlarımızın ve topluluğumuzun güvenliğini öncelik olarak görmeyi sürdüreceğiz."

12 Mart'ta evden çalışmaya geçilmişti

Twitter, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin yayılmasının ardından 12 Mart'ta dünya genelindeki personeline gönderdiği bilgilendirmeyle, yeni bir uyarıya kadar evden çalışma tarzına geçileceğini belirtmişti.

Evde ofis düzeninin masrafı da şirketten

Açıklamada, çalışanların evlerinde ofis düzeni kurmak için yaptıkları masrafların şirket tarafından karşılanacağı, evden çalışamayacak durumdaki sözleşmeli, yarı zamanlı ve taşeron işçilere ise olağan saat başına çalışma ücretlerinin ödeneceği bildirilmişti.

Dünya devleri eve gönderdi

Apple, Amazon, Microsoft ve Google gibi internet ve teknoloji şirketleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle dünya genelindeki ofislerinde personele evden çalışmalarını önermişti.

Twitter, Silikon Vadisi'ndeki tüm çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getiren ilk şirket olmuştu.

Merkezi ABD'nin California eyaletinin San Francisco şehrinde bulunan Twitter şirketinin dünya genelinde 4900 çalışanı bulunuyor.

Yorumlar (0)