TÜSİAD yeni başkanı Turan: Hukukun üstünlüğünü vurgulayacağız

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni başkanı Orhan Turan oldu. Turan TÜSİAD olarak öncü roller üstlenmeye devam edeceklerini belirtti.

EKONOMİ 29.03.2022, 16:31 30.03.2022, 09:40
TÜSİAD yeni başkanı Turan: Hukukun üstünlüğünü vurgulayacağız

TÜSİAD bugün 52’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Genel kurulda gerçekleştirilen oylama sonucunda TÜSİAD üyesi ve eski Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan TÜSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. 18 yıldır TÜSİAD üyesi olmaktan ötürü oldukça gurur duyduğunu belirten Turan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oldukça sıkı çalışacağını belirtti. Turan ayrıca son 3 yıldır başkanlık görevini yapan Simone Kaslowski ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür etti.

Öncü roller üstlenmeye devam edeceğiz

Tüm dünyanın görülmemiş bir değişimden geçtiğini vurgulayan Turan ekonomik krizler, jeopolitik gerilimler ve doğal afetlerin gidişatı günlük olarak değiştirdiği bir tabloyla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Dünyanın her yerinde değişimin yandığını vurgulayan Turan sözlerine şu şekilde devam etti:

TÜSİAD yarım asır bir süredir dünyada ve ülkemizde yaşanan meseleleri anlamlı kalıplara sokmada ve iş dünyasının düşünce ufkunu genişletmede misyonunu büyük bit başarıyla yerine getirdi. Bununla birlikte TÜSİAD ön yargıların bize sınırlar koymadığı bir geleceğin inşa edilmesinde kapsayıcı ve bütüncül lider olarak önemli roller üstlenmeye devam edecek.

Hukukun üstünlüğünü vurgulamayı sürdüreceğiz

İstihdamı, verimliliği ve yatırım ortamını geliştirmek; sürdürülebilir bir kalkınma ve büyümenin önündeki engelleri aşmak adına birlikte çözüm bulmaya devam edeceğiz. Güçlü toplumlar ve güçlü bir hukuk devleti için mutlu ve müreffeh bir yaşam temeldir. TÜSİAD olarak bu bilinçle beraber yargı bağımsızlığı, hukuk üstünlüğü ve özgürlükler konularının ülkemiz için hayati önemini vurgulamaya devam edeceğiz. Uluslararası ilişkilerin yeniden düzenlendiği bu dönemde TÜSİAD’ın var olan güçlü ağları ile beraber Türk iş dünyasını küresel pazarlarda sürdürmeye devam edeceğiz.

Tüm süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de Türkiye’nin Avrupa Birliği entegrasyonu sürecinin yeniden gündeme gelmesi için çalışmalar yürüteceklerini belirten Turan dijital ve yeşil dönüşüm konularına da oldukça önem verdiklerini belirtti.

Eşitlikçi ve çevreci bir ülke

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yaklaştığımız bu dönemde uluslararası alanda saygınlığa ulaşmış, ekonomik olarak gelişmiş çevreci ve eşitlikçi bir ülke olma hedefini sürdüreceğiz. Toplumdaki cinsiyet eşitliliğinin önemli bir mevzu olduğunu vurgulamaya kararlılıkla devam edeceğiz. Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı laik, çağdaş, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının her zaman büyük bir savunucusu olacağız.

Orhan Turan kimdir?

1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nden mezun olan Orhan Turan ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alıyor. Daha sonrasında Turan Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlayarak iş hayatında sivil toplum örgütlerine katıldı. Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği'nin (İZODER) kurulmasında aktif rol oynayan Turan 1997 ile 1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı gerçekleştirdi. Turan 2017 ile 2019 yılları arasında TÜSİAD’da Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini gerçekleştirdi. Öte yandan halen TÜRKONFED'de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir.

Yorumlar (0)