TÜSİAD: TL’ye kaybettiği güveni yeniden kazandırmalıyız

Türk Lirasının kaybettiği güveni mutlaka yeniden kazandırılması gerektiğini ifade eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski, “Aksi halde krizden çıkışımız çok zorlaşacak” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 30.03.2021, 17:27
TÜSİAD: TL’ye kaybettiği güveni yeniden kazandırmalıyız

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Genel Kurul Toplantısına katılan Başkan Simone Kaslowski, son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelere değindi.

Simone Kaslowski, yapısal reformların acilen hayata geçirilmesi gerektiğine işaret ederken, “Aksi takdirde, işsizliğin etkisiyle, enflasyonun yükselmesi ve büyümenin finansmanı gibi problemlerin çözümü mümkün olmayacak” dedi.

‘TL’nin zayıflığı bizi de zayıf bırakıyor’

TL’nin kaybettiği güvenin mutlaka geri kazanılması gerektiğini ifade eden Kaslowski, “Aksi halde krizden çıkışımız zorlaşacak. Türk Lirasının zayıflığı bizi de dışsal şoklar karşısında sürekli zayıf bırakacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Hedef doğrultusunda bütçe dengesine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Kaslowski, “Hazırladığımız kapsamlı raporun yetkililerce değerlendirileceğini umuyoruz” diye konuştu.

‘Küresel durgunluk bu yıl aşılacak gibi duruyor’

2021 yılının ekonomik olarak büyümeye elverişli olduğunu ifade eden Kaslowski, “Yine de bilim insanları sayesinde, aşıların çok kısa sürede üretilebilmesinin sağladığı ivmeyle, küresel durgunluk bu yıl aşılacak gibi duruyor” açıklamasında bulundu.

İstanbul Sözleşmesi mesajı!

Ekonominin sadece ekonomiden ibaret olmadığını ifade eden Kaslowski, “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararının, düzeltilmesi gereken bir karar olarak düşünüyoruz” dedi.

‘Ön koşul siyasal ve kurumsal istikrar’

Son 2,5 yıl içinde TÜİK’in Başkanı’nın 4, Merkez Bankası’nın Başkanı’nın ise 3 kez değiştiğini hatırlatan Kaslowski, “Yalnızca siyasi istikrar değil kurumsal istikrar da önemlidir” diye konuştu.

Bu tür görev değişikliklerinin yalnızca şeffaf ve hesap verilebilirlik dikkate alındığında ekonomi açısından sorun teşkil etmeyeceğini ifade eden Kaslowski, “Yatırımcılar ancak böyle bir durumda Türkiye’ye yeniden gelecektir” açıklamasında bulundu.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e teşekkür

Pandemi sürecinin sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğine işaret eden Kaslowski, Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e de teşekkür ederek sözlerini şöyle noktaladı: “Uygun ortam sağlandığında Türk kadınlarının, bilim insanlarının neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiler.” 

Yorumlar (0)