Türklerden Estonya'ya e-Oturum ilgisi

Türkiye'de yaşayan 2 bin 200'den fazla Türk vatandaşı, neden Estonya'dan e-Oturum aldı? Detayları haberde..

EKONOMİ 12.11.2019, 14:25 12.11.2019, 14:26
Türklerden Estonya'ya e-Oturum ilgisi

Estonya'nın düzenlediği e-Oturum (e-Residency) programında aktarılan bilgiye göre, isteyen kişilerin dünyanın herhangi bir yerinden küresel bir Avrupa Birliği (AB) şirketi idare edebilmesine imkân sağlayan e-Oturum programını ortaya çıkartan ilk ülke Estonya, özellikle girişimcilere Avrupa Birliği'nin iş ortamına erişim olanağı sunuyor.

Türkiye'de bu program ile kurulan şirket sayısı 550'yi geçti

Aktarılan bilgiler ışığında, bu zamana kadar Türkiye'den e-Oturum vasıtasıyla kurulan şirketlerin sayısı 550'yi geçerken, 2 bin 200 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise Estonya'da e-Oturum sahibi oldu.

Türkiye, bu program kapsamında nüfusu 12. sırada olurken, kurulan şirket sayısı olarak da 4. sırada bulunuyor. Türkiye, 2019 yılında en hızlı büyüyen pazar olarak da dikkat çekiyor. Türk girişimciler özellikle tasarım, danışmanlık, pazarlama ve bilişim alanında faaliyette bulunuyor.

e-Oturum sahipleri ayrıca kamu e-hizmetlerinden de yararlanabiliyor

Estonya'da e-Oturum sahipleri, internet aracılığıyle bir Estonya şirketi kurma imkânlarının yanında belgeleri ve sözleşmeleri dijital olarak imzalayabiliyor ve bunları doğrulayabiliyor, bu belgeleri şifreleyerek güvenli bir şekilde iletebiliyor, kurdukları şirketi dünyanın herhangi bir noktasından idare edebiliyor, e-bankacılık ve uzaktan para aktarımı yapabiliyor, çevrim içi ödeme hizmeti sağlayıcılarına ulaşabiliyor. 

Yorumlar (0)