Türkiye'ye karşı boykot çağrıları devam ediyor!

Suudi Arabistan'ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Ajlan Al-Ajlan, yaptığı son çağrıda, Türk mallarına yönelik boykot uygulanmasını talep etti.

EKONOMİ 15.10.2020, 15:13 15.10.2020, 15:23
Türkiye'ye karşı boykot çağrıları devam ediyor!

Suudi Arabistan, son günlerde İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğine dair sinyal veriyor. 

Hem Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın başkonsolosluk binasında katledilmesine yönelik incelemeler hem de Türkiye'nin Katar'daki askerî varlığından huzursuz olan Suudi Arabistan, Türk mallarının boykot edilmesi için sık sık çağrıda bulunuyor. 

Son çağrı Suudi Arabistan'ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Ajlan Al-Ajlan'dan geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ajlan Al-Ajlan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında turizm, ithalat ve yatırıma yönelik herhangi bir ilişki bulunmaması gerektiğini ifade etti.

Ajlan Al-Ajlan, hem halkın hem de iş insanlarının "Türk" kelimesinin geçtiği herhangi bir şey ile ilgilenmemesi gerektiğini söyledi. 

Suudi Arabistan'da bulunan Türk firmaları ile çalışılmaması gerektiğini aktaran Ajlan Al-Ajlan, "Türkiye tarafından ülkesine karşı sürdürülen husumete" verilecek en iyi yanıtın bu olduğunu iddia etti.

Önceden de boykot çağrısı yapılmıştı

Prens Abdulrahman bin Musaed bin Abdülaziz El Suud da yaptığı paylaşım ile Türkiye'ye yönelik boykot çağrısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Katar'daki askerî varlığına" ilişkin açıklamalarının yer aldığı bir haberi paylaşan Suudi prens, bu nedenle Türk mallarına yönelik boykot uygulanması gerektiğini söylemişti.

Suudi prens, dalga geçer gibi bir tavır takınarak, "Türk ekonomisinin sahip olduğu gücü korumak için herkes boykot uygulamalı." ifadesini kullanmıştı. 

Erdoğan: Rahatsız olmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Körfez'deki varlığından rahatsız olunmaması gerektiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sayesinde Katar dâhil tüm Körfez ülkelerinde barış, huzur ve istikrarın tesis edilmesine fayda sağlandığını söylemişti.

Yorumlar (0)