"Türkiye'ye biat etmem" demişti! 117 milyon lira destek aldı 

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 117 milyon TL aktarılacağını duyurdu. Bu durum, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Türkiye'ye biat etmeyeceğine" dair ifadesini akıllara getirdi. 

EKONOMİ 30.09.2020, 09:50 30.09.2020, 17:14
"Türkiye'ye biat etmem" demişti! 117 milyon lira destek aldı 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi. 

Söz konusu görüşmede, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) neden olduğu daralma sebebiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ekonomisinde meydana gelen problemler ile başkent Lefkoşa'da yapımı süren Acil Durum Hastanesi değerlendirildi. 

Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile mali protokol imzalandığını hatırlattı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşanan ekonomik gelişmelerin değerlendirildiğini ve yeni bir karara varıldığını kaydeden Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 117 milyon TL aktarılacağını duyurdu. 

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ne demişti?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, daha önce yaptığı bir açıklamada, Türkiye ile karşılıklı saygının olduğu bir ilişkiye destek verdiğini söylemişti. 

Asla Türkiye'ye karşı düşmanlık beslemeyeceklerini kaydeden Akıncı, bunun için çaba harcayanların boşuna uğraştıklarını ancak "Türkiye'ye de biat etmeyeceklerini" kaydetmişti.

Akıncı, "Rumların azınlığı" veya "alt yönetim" olarak nitelendirilmeye karşı olduğunu belirtmişti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında hür, eşit ve huzurlu bir şekilde yaşamaya çalıştıklarını aktaran Akıncı, uluslararası hukuka göre davranılması ve halkın hassasiyetlerine karşı saygılı olunması gerektiğini ifade etmişti. 

Akıncı, seçimlerde de sadece vatandaşların söz sahibi olacağını ve asla dışarıdan bir müdahaleye izin verilmeyeceğini söylemişti. 

Yorumlar (0)